“Hotel prošlosti”, drugi album benda “Bluz mašina”

0
133

Spotom za pesmu “Ibar vodo” grupa je nedavno najavila izlazak novog studijskog izdanja.

“Bluz mašina”, Foto: Bojan Stevanović

Posle “Tragova” iz 2016, beogradski bluz/rock bend “Bluz mašina” objavio je drugi album “Hotel prošlosti”. Na njemu grupa uspešno kombinuje bluz, rok i fank. Teme obrađene u tekstovima obuhvataju kritike modernog doba i društva u kome živimo, ali ima i ljubavnih rima, kao i teške emocije koje su karakteristične za našu svakodnevnicu. Članovi benda objašnjavaju da je album nastao u modernom vremenu, pa se okreće modernoj bluz rok publici u Srbiji i regionu. Pogotovo što su tekstovi na maternjem jeziku, kako kažu, “pesme su bliske onome što definiše moderni bluz-rok stil u svetu, ali sa tekstovima na srpskom”.

Bend “Bluz mašina” objavio video za pesmu “Ibar vodo”

– Postojala je jaka potreba za izražavanjem otpora stagnaciji i stvaranju novog autorskog talasa na bluz i rok sceni, uz uplive delova našeg kulturnog nasleđa. Jedna od pesama sadrži stihove naše izvorne pesme “Stani Ibar vodo” i samo ona se može smatrati obradom. Da bi se bluz rok autorstvo u regionu pokrenulo iz stagnacije, potrebno je više mladih bendova koji prave svoju muziku, umesto da obrađuju stare hitove. Ovim putem korača i grupa “Bluz mašina” – kaže Ivan Milenković.

Arsenal 09: Žestok početak uz “Testament” i 7.000 posetilaca
“Bluz mašina”, Foto: Bojan Stevanović

Album “Hotel prošlosti” sniman je u studiju “Mašina 23”. Produkciju potpisuju Saša Otašević i Ivan Milenković. Vokalni producent i lektor albuma je Vladimir Janković Džet. Većinu tekstove je uradio Ivan Milenković. Stihove za pesmu “Korak do sna” napisala je pesnikinja Marija Radojičić, a tekst i ideju za pesmu “Lena bluz” dao je Saša Otašević (PogonBGD). Na albumu su učestvovali gosti i eminenti muzičari domaće scene: Vlada Džet (Vlada Jet Band, Tunel, Crni Biseri); Dragoljub Crnčević (Point Blank); Duda Bezuha (Zona B); Pera Džo (Zona B); Darko Grujić (Point Blank, Raw Hide); Nikola Inić Inke (Inke & The Trailer); Milovan Đuđić Džimi (Petting Blues Band).

Bend “The Bite” objavio singl i video “Znaš”

Album “Hotel prošlosti” se može nabaviti na svim relevantnim platformama, pouzećem preko Instagram ili Facebook stranice benda, a uskoro će fizičko izdanje biti dostupno i u prodavnicama.

Bend “Bluz Mašina” postoji i uspešno radi od 2012. Iza sebe imaju stotine nastupa, kako samostalnih tako i festivalskih u Beogradu i širom Srbije. Trenutno nastupaju u sastavu: Ivana Eremić (bubanj); Marko Eror (bas, prateći vokal); i Ivan Milenković (gitara, vokal). Pred njima je svirački aktivno leto.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde