Pesma “Moj svet” u novom ruhu na albumu “Hodač” Ljube Ninkovića

0
336

Ljuba Ninković objavio je album “Hodač” (Multimedia Music) na kojem je 10 kompozicija. Novo izdanje izlazi u godini kada ovaj umetnik obeležava 50 godina rada.

Zanimljivost koja prati ovaj album je da je nastajao gotovo deset godina. Na njemu su i dve stare numere “Moj svet” i “Vreme”, iz opusa grupe „S vremena na vreme“, publici dobro znane, ali u sasvim novom ruhu. Tu je i „Smederevo spava“, koju su ljubitelji ove vrste muzike mogli da čuju i vide na Jutjubu i na nekim koncertima, no do sada nije bila zvanično objavljena.

Kako prenosi portal Podunavlje.info još jedna pesma je imala svoje prethodno prikazivanje na Jutjubu, “Himna čistih reka”, koju je Ljuba komponovao, a koja je urađena za potrebe jedne ekološke akcije.

iz spota moj svet ljuba ninković printscreen youtube
Foto: Printscreen/ YouTube

– Ove godine obeležavam 50 godina bavljenja muzikom. Tek skoro sam to ukapirao, od 1967. kada sam počeo u Smederevu sa “Spuksima” (The Spooks). Nisam u početku planirao, ali sam shvatio da se poklopilo savršeno sa izlaskom novog albuma – izjavio je Ninković za Podunavlje.info.

Kultni jazz pijanista Chick Corea stiže u Beograd

– Imam dve obrade, “Moj svet” i “Vreme”. To sam još radio sa “Tunelom” (grupa sa Vladom Jankovićem Džetom). Album je ozbiljan i produkcijski, i po sadržaju, tekstovima. Stavio sam “Moj svet” da malo “povuče”, ali na CD svaka pesma ima priču, neku predistoriju.

– Počeo sam da radim ovaj album 2008. Neverovatno šta se meni sve izdešavalo. Bili smo snimili matrice, došli blizu kraja, kad pukne kompjuter. Ode u nepovrat, nije moglo da se vrati ništa. Imao sam neke back up-ove kod kuće na kompjuteru, pa onda opet u studio, nasnimavaj, nasnimavaj… Opet dođemo do kraja i samo je trebalo da “bacimo” na dva kanala taj remiks, pukne ponovo. Znači, tri puta sam radio iz početka i to je trajalo.

– Posle skoro deset godina, tek sam sad završio. Oteglo se, radili smo, selio studio, pa sam radio nešto drugo. Međutim, ispalo je najbolje, ova treća verzija. Nekad te Bog pogleda, pa kaže:”Ajmo iz početka”, i bude fenomenalno. Ovo mi je prvi album za koji mogu da kažem da nemam nikakvih primedbi i da ne bih ništa uradio drugačije.

Ljuba Ninković se na albumu potpisuje iza vokala, gitara, klavijatura i programiranja, a muzičari koji su mu pomogli da se napravi „Hodač“ su: Vuk Bradić (akustična gitara), Nebojša Zulfikarpašić (električna gitara), Branko Isaković (bas gitara), Dejan Škopelja (bas gitara), Pera Džo (usna harmonika), Nikola Demonja (sopran saksofon), Đurađ Plavšić (harmonika) i Čeda Macura (bubnjevi).

Spot za “Moj svet” režirao je Vladimir Jakšić Musa, osnivač grupe “Revolveri”, a snimljen je u saradnji sa Centrom za kulturu Smederevo, Pozorištem PATOS i Dečjim crkvenim horom „Sloga“Smederevo.

E. A. / Izvor: Podunavlje.info

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde