Old School Hip Hop žurka: “Straight Jackin” i Juice 5. oktobra u Božidarcu

0
114

Jedan od najstarijih hip hop bendova sa naših prostora nastupiće u svom omiljenom beogradskom koncertnom prostoru.

Old School Hip Hop žurka: "Straight Jackin" i Juice 5. oktobra u Božidarcu

Legendarna grupa “Straight Jackin” će u subotu, 5. oktobra, održati koncert u Božidarcu. Ovo je retka prilika da se ovaj bend čuje uživo u Beogradu, jer Jugoslav Petrović, vođa i idejni tvorac grupe, već dugo živi u Sankt Petersburgu gde ima privatno pozorište i bavi se režijom. Na koncertu publika će čuti dobro znane numere, ali i nekoliko novih, koje spremaju za predstojeći album.
– Pored najvećih hitova iz svoje 26 godina duge karijere izvešće i nekoliko budućih himni, koje će se u glas pevati u godinama pred nama! – najavljuju organizatori.

U znak sećanja na Dalibora Andonova Grua grafit na Autokomandi

Pravu Old School hip hop žurku svojim nastupom upotpuniće Juice (član legendarnih Full Moon & 93 Fu Crew). On će ovom prilikom imati nastup prvenstveno baziran na pesmama sa njegove triologije “Hiphopijum”. Još jedna ekskluziva na koncertu u Božidarcu je i prvi nastup benda “S.K.I.D.S.” posle 20 godina u Beogradu. Ova grupa je još 1997. objavila svoj debi album “Legenda ponovo jaše”, jedno od prvih rep izdanja u Srbiji. Vođa ovog benda MC Scar već godinama živi na Malti i zbog ovog nastupa dolazi u Beograd. Za sam početak večeri i zagrevanje publike posetioci će imati priliku da čuju mladu Natalee. Ona je ove godine bila finalista Bunt Rock Festivala.

Old School Hip Hop žurka: "Straight Jackin" i Juice 5. oktobra u Božidarcu
“Straight Jackin”, Foto: Promo

Karte se mogu nabaviti u pretprodaji po ceni od 500 dinara u Felix Shopu, TC Sremska i Božidarac kafeu. Na ulazu na koncert cena će biti 700 dinara.

Hip-hop duo “Who See” objavio spot za pesmu “Đedovina”

“Straight Jackin” je osnovao Jugoslav Petrović. Studirajući režiju u Rusiji u Sankt Petersburgu, gde je planirao da započne muzičku karijeru, vraća se u Srbiju 1996. Sa bubnjarem Nebojšom Adamovićem i gitaristom Dejanom Đorovićem započinje rad na albumu “Ulaz se otvara češće” koji objavljuju iste godine za “Metropolis Records”. Sledeći album “Jahrastafaraj” objavljuju 1998, a treći pod nazivom “004” 2004. godine.
Godine 1997. bend dobija novog člana, basistu Sašu Đokića. Iste godine održavaju prvi koncert u SKC-u. Snimaju i nekoliko spotova, za pesme “Sin mafije”, “Malo sreće” i “Jahrastafaraj”…

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde