“Hilmijin konak” – alegorija serije “Alo, alo” na bosanski način

0
555

Krajem februara u Sarajevu bi trebalo da započne snimanje nove humorističke serije “Hilmijin konak”, u kojoj će učestvovati glumci iz celog regiona.

tarik filipović instagram hilmijin konak alegirija Alo, alo
Emir Hadžihafizbegović biće bosanski Rene, Foto: Audicija

Serija pod nazivom “Hilmijin konak” je humoristički projekat uspešnog i uigranog dvojca, autora regionalne hit serije “Lud, zbunjen, normalan” – scenariste Feđe Isovića i reditelja Elmira Jukić. Snimanja će trajati nekoliko meseci, a radnja je smeštena u vreme Drugog svetskog rata. Glavnu ulogu, lik Hilmije, tumačiće glumac Emir Hadžihafizbegović. Jedna od glavnih uloga biće poverena i Tariku Filipoviću.

Branko Đurić Đuro i Anđelka Prpić zajedno u novom sitkomu

Scenarista Feđa Isović kaže da sama činjenica da se radi o jednoj celoj epohi, govori da je u pitanju zahtevan producentski zalogaj, od scenografije, uniformi pa do svega ostalog što prati snimanje.
– Istina je, snimanje nove serije počinje krajem februara ili početkom marta 2018. godine. Serija će biti potpuno, rekao bih, u dramaturškom, ali i u svakom drugom smislu drugačija od onoga što smo radili i što su drugi radili na ovom području – izjavio je Isović za “Dnevni avaza”. Otkriva i da je u pregovorima sa glumcima iz celog regiona.
– “Hilmijin konak” obilovaće raznim dijalektima bivše Jugoslavije. Imaćemo Crnogorce, Makedonce, Dalmatince… pa će i u tom smislu biti interesantna – kaže Isović.

Serija o Nemanjićima nije epska fantazija kao „Igra prestola“

tarik filipović instagram hilmijin konak alegirija Alo, alo
Tarik Filipović, Foto: Printskrin Instagram / tarik.filipovic_official

Emir Hadžihafizbegović se raduje novoj ulozi.
– “Hilmijin konak” je alegorija na “Alo, alo”, u kojoj sam ja bosanski Rene. Drago mi je da sam ponovo dobio poverenje produkcijske kuće “Fist” i reditelja Elmira Jukića, kao i scenariste Feđe Isovića. Raduje me i to što ću zajedno sa Tarikom Filipovićem igrati jednu od glavnih uloga – kazao je Hadžihafizbegović.

TARIK FILIPOVIĆ: Ćiro Blažević je moja muza

U planu je da serija ima 25 epizode, a trajanje svake je 35 minuta.

E. A. / Izvor: Dnevni avaz

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde