Hell Over Belgrade: Drugo izdanje festivala 21. marta u “Garaži”

0
30

Ljubitelji heavy metal muzike uživaće u žestokim nastupima izvođača.

Hell Over Belgrade: Drugo izdanje festivala 21. marta u "Garaži"

Drugo izdanje heavy festivala Hell Over Belgrade biće održano u subotu, 21. marta u klubu “Garaža”. Tom prilikom će nastupiti bendovi: “Overdrive” (Zrenjanin); “Downstroy” (Kikinda); “The Trigger” (Beograd); i “Brat” (Užice).

– Nakon vrlo uspešnog prvog izdanja gde smo “napunili” klub i time napravili odličnu zabavu sa bendovima “Bombarder”, “Alitor”, “Y.O.X” i “Chemical Tomb”, odlučili smo da je vreme za novi festival i stilski pomalo drugačije, ali isto toliko žestoke bendove – poručuju organizatori. Dodaju da će cena ulaznice na vratima iznositi simboličnih 500 dinara.

Grupa “The Bite” objavila drugi studijski album “Chains”

“Overdrive” su veterani domaće heavy scene koji su na istoj prisutni od početka devedesetih. Četiri studijska albuma, nekolicina singlova i nastupi sa bendovima “Korn”; “Pro-Pain”; “Slayer”; “The Prodigy”… jasno svrstavaju ovu ekipu u sam vrh žestokih domaćih bendova svih vremena.

“Downstroy” su nešto mlađi, ali isto tako žestok i tvrdoglav bend koji je na sceni već 16 godina. Iza sebe imaju na stotine nastupa, uključujući i čuveni Wacken Open Air. Do sada su svirali ispred “Soulfly”; “Jinjer”; “Cavalera Conspiracy”… U diskografiji imaju jedan studijski i dva EP izdanja. U Beograd se vraćaju nakon prošlogodišnjeg nastupa na rasprodatom koncertu “Ritma nereda”.

“The Trigger” objavio album i video za singl “Don’t Feed the Cannibals”

“The Trigger” je ime koje je posebno “iskočilo” prošle godine kada su realizovali svoj prvi engleski album “The Time of Miracles” za poznatu izdavačku kuću “Massacre Records”. Time su napravili prvi proboj ka inostranom tržištu. Inače, odavno etablirani na domaćoj sceni sa albumima koje je podržao i PGP RTS. Predvođeni teškim rifovima i nesvakidašnjim vokalom Milene Branković jedva čekaju da zasviraju na domaćem terenu.

“Brat” je sve popularniji beskompromisni hardcore/punk bend, koji je uvek rado viđen u Beogradu. Odlikuju ih brza muzika, oštri i iskreni tekstovi. Još promovišu debi album “Imamo li problem” koji je objavila “Nocturne Media”.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde