Bend “Helem nejse” objavio studijski album “Pola čovjek, pola jedan”

0
72

Sarajevski bend je nedavno oduševio beogradsku publiku nastupom u okviru Kontakt konferencije.

Bend "Helem nejse" objavio studijski album "Pola čovjek, pola jedan"
Foto: Promo

Mitsko biće, demon koji čuči u svakom Balkancu opevan je na novom studijskom albumu “Pola čovjek, pola jedan” grupe “Helem nejse”. Naslednik uspešnog debitantskog albuma “Go u gostima” (2017), donosi 14 novih pesama od kojih su neke već postale hitovi u regionu. Najveći je svakako “Kabadahija”, urađen u saradnji sa Markom Louisom.

“Letu štuke” i “Dubioza kolektiv” snimili zajedničku pesmu “Zemlja gori”
Bend "Helem nejse" objavio studijski album "Pola čovjek, pola jedan"

Ljubav je njihov neiscrpni izvor inspiracije, pa su odlučili da veliki deo albuma posvete upravo toj temi koja slušaoca vodi kroz “uzbudljivo muzičko putovanje”.
– Mnogo nam je draže da pevamo o nekim lakšim temama, zato pokušavamo da se skoncentrišemo na ljubav. Prosto ne možemo da izbegnemo sve bizarnosti politike i društvenih pojava kojima smo svakodnevno okruženi, pa smo se osetili pozvanima da na novom albumu iznesemo svoj stav i ukažemo na mnoštvo neizbežnih nepravdi i nepravilnosti, specifičnih za ovo područje – kažu članovi benda “Helem nejse”.

Marko Louis promovisao treći solo album “Euridika”

Raznolikost tema obogaćena je zanimljivim muzičkim eksperimentima u kojima je moguće pronaći raznolikost žanrova, od njihovog bazičnog hip hopa, preko trepa i fanka, do hitičnih pop melodija koje koketiraju sa elektronskom muzikom.
– Slušaocu sigurno neće biti dosadno da se izgubi u našem balkanskom ludilu. Sigurni smo da će cela stvar odlično funkcionisati za lude i nezaboravne provode i cašpije na svirkama uživo. Svako će se pronaći barem u jednoj pesmi. Jer, koliko god želimo da pobegnemo od Balkana, on nas uvek sustigne i tvrdoglavo se odražava na naš karakter i način života! – izjavili su “Helem nejse”.

6. Nektar OK Fest: OK avantura uz bendove “Franz Ferdinand”, “Dubioza kolektiv”, “Goblini”, “Brkovi”…

Album “Pola čovjek, pola jedan” sniman je u “Helem nejse studiju”, a produkcijsku palicu, zajedno sa momcima iz benda, preuzeli su etablirani regionalni muzičari: kantautor Marko Louis; Branko Jakubović iz “Dubioze kolektiva”; i Mak Kulenović. Takođe, na albumu su svoj pečat ostavili sjajni Mario Ševarac; Dino Šukalo; Edvin Hadžić; Mirza Sijerčić; Vladimir Jovanović i mnogi drugi. “Helem nejse” su Stihomir Klepić, Čika Gagara i Toshi Domaćin.

Bend "Helem nejse" objavio studijski album "Pola čovjek, pola jedan"
Foto: Promo

Svaka pesma dostupna je u obliku spota sa stihovima na službenom YouTube kanalu benda. Album je dostupan za preslušavanje na servisima Deezer; Spotify; iTunes; Google Play; i Amazon. Uskoro će biti i objavljena informacija o dostupnosti fizičkog izdanja.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde