“GusGus” pred koncert u Beogradu: Daćemo sve od sebe da napravimo dobru zabavu i očekujemo zauzvrat isto to od beogradske publike

0
9

Islandska avangardna atrakcija “GusGus”, poznati majstori plesne elektronike, nastupiće u u subotu 11. maja u “Barutani” na Kalemegdanu. Te večeri domaću podršku pružiće im Marko Milosavljević, sa specijalnim setom, kroz koji će se preplitati raznovrsni muzički žanrovi iz njegove bogate kolekcije ploča, koja uključuje i džez, soul, fank i disko.

"GusGus" pred koncert u Beogradu: Daćemo sve od sebe da napravimo dobru zabavu i očekujemo zauzvrat isto to od beogradske publike
Foto: Promo

“GusGus” su miljenici svake publike koja voli dobre žurke i plesnu muziku, nordijski elektro zvuk, kao i magične i uzbudljive lajv nastupe sa umetničkim pečatom. Na samim počecima, njihova muzika je bila pod snažnim uticajima trip hopa. Vremenom su zamenili za klupski haus zvuk s euforičnim pop senzibilitetom očaravajućih emocija i energije.

Barutana: Otvaranje letnje sezone 11. maja koncertom benda “GusGus”

“GusGus” će u Beogradu svirati pesme sa aktuelnog izdanja “Lies are more flexible”. Za ovo izdanje kažu da im je omiljeni album do sada. On predstavlja fuziju ambijenta, dauntempa, progresiv hausa i neo-elektronike uz dozu italodiska osamdesetih i retro sintvejva, koji slušaoca vodi na emotivno putovanje. Takođe, u repertoar će uvrstiti još neobjavljene numere, kao i popularne hitove kao što su: “David”; “Over”; “Arabian Horse”; “Obnoxiously Sexual”; i mnoge druge pesme iz dvadesetpetogodišnje karijere.

Sea Star 2019: Najveća hip-hop grupa svih vremena “Wu-Tang Clan” dolazi u Umag

Pred svoj prvi nastup u beogradskoj “Barutani” islandski dvojac poručio je publici: – Sećamo se da smo nastupali u Beogradu nekoliko puta i da imamo dosta fanova tamo. Bilo je veoma zanimljivo i sada očekujem jednako dobru žurku. U “Hangaru” smo se jako dobro zabavljali. Tada smo imali četiri zahtevna nastupa za redom u različitim gradovima, a taj u “Hangaru” je bio treći po redu. Ali bio je odličan! Ovog puta imamo priliku da izvodimo nove pesme sa našeg albuma “Lies Are More Flexible” objavljen prošle godine. Takođe, planiramo da isprobamo novu numeru na kojoj trenutno radimo spremajući sledeći album. Pokušaćemo da pronađemo balans između novih pesama i dobro poznatih klasika. Daćemo sve od sebe da napravimo dobru zabavu i očekujemo zauzvrat isto to od beogradske publike!

“Bella Technika” (ex-Darkwood Dub) objavila prvenac “Section”

“GusGus” su u nastali 1995. u Rejkjaviku kao kolektiv muzičara, producenata, filmskih stvaralaca i izvođača, dok su danas duo najpoznatiji po eklektičnom zvuku i nekonvencionalnoj fuziji elektra, tehna, trip hopa i hausa, uspešno ukomponovanoj sa popom i drugim muzičkim žanrovima. Sarađivali su s nekim od najpoznatijih imena elektro i pop scene. Među njima su i Björk; Roisin Murphy; “Depeche Mode”; Sigur Ros; i Ian Brown.

Za skoro tri decenije karijere “GusGus” su izdali 10 studijskih albuma. Proslavili su se svojim drugim albumom “Polydistortion” (1997), jednim od najboljih diskografskih dragulja devedesetih, posle kojeg su usledili nastupi širom sveta.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde