Grupa “The Bite” objavila drugi studijski album “Chains”

0
107

Za beogradski riff and roll bend kraj ove godine je veoma važan, jer je izašlo njihov novo diskografsko izdanje.

Grupa "The Bite" objavila drugi studijski album "Chains"
“The Bite”, Foto: Bojan Stevanović

Grupa “The Bite”, kao što je i najavljivala poslednjih meseci, objavila je drugi studijski album “Chains”. Nakon singlova “Lies” i “Da se ponovo rodim”, kao i video ostvarenja za pesme “Go to Hell”, “Znaš” i “We Used To Dance”, bend je višegodišnji rad zaokružio albumom “Chains”. Na ovom izdanju se, pored ranije objavljenih singlova nalaze i četiri nove pesme. To su: “Age of Dark”; “Hand in the Rubber Glove”; “Meaningless People”; i “Change” za koju je urađen i lyric video.

Bend “The Bite” objavio singl i video “Znaš”
Grupa "The Bite" objavila drugi studijski album "Chains"

– Živimo u “vremenu mraka” i svi smo, na ovaj ili onaj način, na ličnom, poslovnom, društvenom, kreativnom i intelektualnom nivou vezani “lancima”. Njih pokušavamo da pokidamo, da napravimo neku važnu promenu i budemo “ponovo rođeni”. Da li ćemo uspeti da se izdignemo iznad površnosti, koja je zahvatila sve aspekte naših života, i iznad besmisla, koji nam svima stoji nad glavom, da se izborimo za slobodu da budemo ono što jesmo, stvaramo i radimo ono što volimo… to najviše zavisi od nas samih – objašnjavaju članovi benda.

– Promena je u našim rukama! Bilo da se radi o našem ličnom Univerzumu i sopstvenim intelektualnim i kreativnim nastojanjima da budemo bolji, ili o društvenim prilikama u kojima živimo, mi smo ti koji pokrećemo točkove. Iako se sve pesme na albumu bave različitim segmentima naših života, ovo izdanje kao celina upravo govori o tome – kaže grupa “The Bite”.

“Go to Hell”: Do pakla i nazad uz novi singl benda “The Bite”

Iako sve pesme na albumu potpadaju pod riff and roll, zdrav rokenrol koji od samog početka karakteriše “The Bite”, bend se na ovom izdanju, više nego ikad pre, okrenuo različitim podžanrovima rokenrola.
– Ima tu i klasičnog rokenrola, panka, bluza, southern rok rifova, irisha… čak i jedna akustična stvar, prva ikada koju smo objavili. Album jeste “šareniji”, žanrovski i tematski, ali sve je upakovano u “The Bite formu”. I sve smo to mi! – kažu članovi sastava.

Grupa "The Bite" objavila drugi studijski album "Chains"
“The Bite”, Foto: Bojan Stevanović

Album “Chains” je sniman u “King Oliver Music Studios” u Beogradu u periodu od 2017. do 2019. Produkciju potpisuju Ivan Srdanović, Miloš Đurić i Bojan Savić. Kao gosti na realizaciji albuma pojavljuju se i violinistkinja Ana Mrkobrada (Scordisci); kao i prateći vokali Milena Branković (The Trigger); Katarina Popović; Jelena Vujanović (Void Inn); Nataša Guberinić i Boško Fogl (Lipov Loud).

Beogradski bend “Trigger” potpisao za kultni nemački “Massacre Records”

Digitalnu formu albuma objavio je “CD Baby”, a izdanje se može naći na najrelevantnijim streaming/download platformama širom sveta (Deezer; Google Play; Amazon Music; I Tunes; Spotify; Shazam…)

Izdavač CD-a je sam bend i fizičko izdanje albuma biće do kraja 2019. dostupno putem zvaničnih stranica benda.
Album “Chains” možete preslušati i na zvaničnom YouTube kanalu benda.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde