Grupa “The Bestbeat” na Kolarcu svira za mališane

0
34
Grupa "The Bestbeat" na Kolarcu svira za mališane

Program “Kako se slušaju Bitlsi” organizuje Centar za muziku Zadužbine Ilije M. Kolarca.

U subotu, 26. januara od 11h, u Kolarčevoj zadužbini nastupaće “The Bestbeat – The Beatles tribute band”, u okviru ciklusa “Mala škola bontona”. Ciklus “Kako se sluša koncert/Mala škola bontona” namenjen je najmlađoj publici i njihovim roditeljima.

Umesto jednog, Beogradska filharmonija priređuje četiri koncerta za bebe!

Voditelj ovog jedinstvenog programa je Miloš Milovanović. On je po obrazovanju muzičar, a po zanimanju televizijski voditelj i deci poznato lice. Miloš na vrlo specifičan i originalan način mališane vodi kroz ovaj program.

"The Bestbeat", Foto: Petru Ivu 
Grupa "The Bestbeat" na Kolarcu svira za mališane
“The Bestbeat”, Foto: Petru Ivu

Uz njega, deca saznaju istoriju Kolarčeve zadužbine; nauče kad se i zašto aplaudira; šta piše u programu; kako se treba ponašati na koncertu i u jednoj instituciji kulture; šarmantno im prenese neke podatke iz istorije muzike… i zajedno sa njima pravi opuštenu i prijatnu atmosferu na programu.

Beovizija 2019: Odabrane 24 kompozicije

– Ovo je peta godina kako sarađujemo sa našim prijateljom Milošem Milovanovićem koji organizuje koncerte za decu u Kolarcu pod nazivom “Kako se sluša koncert” u okviru “Male škole bontona”. Koncept koncerta je upoznavanje naših najmlađih sugrađana sa kulturom odlaženja na nastupe. Imaju priliku da slušaju koncerte različitih vrsti muzike, od klasike do rokenrola – kaže Vitomir Milićević, bubnjar “The Bestbeata”.

Svemirsko putovanje sa Beogradskom filharmonijom na Ušću
Grupa "The Bestbeat" na Kolarcu svira za mališane

Četvorku koja već više od deceniju zajedno izvodi muziku “Bitlsa” čine: Vladimir Banovčanin (Džon Lenon); Damjan Dašić (Pol Makartni); Marko Ćalić (Džordž Harison); i Vitomir Milićević (Ringo Star). Koncert će biti održan u Velikoj dvorani Kolarca, a cena ulaznica je 200 dinara.
– Dođite sa mališanima na koncert koji će dugo da pamte. U pitanju je tradicija koja traje koju godinama, i jednako je vole i deca i roditelji! – poručuju organizatori koncerta.

PR  

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde