Grupa “Orthodox Celts” se vratila sa prvog putovanja po Irskoj

0
124

Aca Seltik i članovi njegovog benda najzad su posetili Irsku.

kelti u irskoj
Foto: Promo

Posle 26 godina postojanja grupa “Orthodox Celts” se vratila sa prvog putovanja po Irskoj. Cilj puta je bio da se obiđe Zeleno ostrvo i ovekoveče kadrovi za neki naredni video. Snimljen je ceo put od Dublina do Galwaya, litica Mohera do Wicklow planina, poseta grobu Michael Collins-a, kao i čuvenih pabova poput “O’Donoghue’s” i “Johnny Fox’s”.

ACA SELTIK: Konačno „Kelti“ idu u Irsku
kelti u irskoj
Foto: Promo

Poseta Irskoj ne bi bila potpuna da “Kelti” nisu nastupili u Dublinu u klubu “Fibber Magees”. Atmosfera koja je vladala se najpre može uporediti sa onom na tradicionalnim beogradskim koncertima “Orthodox Celtsa” za Saint Patrick’s Day. Horsko pevanje publike sastavljene od fanova iz Dublina, ali i iz Corka, Galwaya, Londona i Glasgowa… Oni su doputovali specijalno u Dublin da bi prisustvovali jedinstvenoj prilici da čuju naše Kelte premijerno u zemlji čija je tradicionalna muzika u korenu njihovog muzičkog izraza. Publika je u pojedinim momentima nadjačavala bend, a kolektivna katarza dovela je do kulminacije na dva poduža bisa kojima je ovaj koncert zaključen.

DABLIN: Grad kulture i piva
kelti u irskoj
Foto Promo

Naravno, ostalo je toliko toga da se još vidi i obiđe. Ali, to su ostavili za neki naredni put. Bend planira u neko dogledno vreme da opet poseti Irsku.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde