Grupa “NBG” obradila pesmu “Nove godine” benda “U škripcu”

0
159

Kultna pank-rok grupa objaviće album početkom 2020. godine u izdanju “Multimedia Musica”.

Grupa "NBG" obradila pesmu "Nove godine" benda "U škripcu"
“NBG”, Foto: Wood

“NBG” objavio je spot za obradu pesme “Nove godine” benda “U škripcu”, čiji je autor Zoran Vulović Vule. Ova numera biće na njihovom novom albumu “Nama ostaje samo Punk”. Podsetimo, članovi grupe su Boris Volak (vokal); Aleksandar Karapandžić (gitara); Saša Vlajsović (bas); i Vladimir Markoski (bubanj).

Praznični koncert Ramba Amadeusa u Kombank dvorani

Grupa “NBG” nastala je 1984, kao deo autentične rokenrol, pank scene. Njihov prvi album pojavio se 1997. i odmah postao oda novobeogradskom načinu života. Širio je priču o usamljenom pojedincu suočenim sa egzistencijalnom užasom getoizirane svakodnevnice, o gubitku ličnosti u takvim okolnostima, o životu klinaca sa “Novaka”, koji su izmislili pank-blok, birali flašu piva ispred samoposluge umesto kafića i koristili sleng koji će kasnije reperi prisvojiti i nosačima zvuka razaslati u etar.

Grupa “The Bite” objavila drugi studijski album “Chains”
Grupa "NBG" obradila pesmu "Nove godine" benda "U škripcu"
“NBG”, Foto: Pavle Marjanović

Nakon tragične smrti bubnjara Mališe iz prve postave, u bend dolazi stari ortak iz kraja Vladimir Markoski. “NBG” nastavlja sa radom i 2000. objavljuje drugi album, koji je učvrstio prepoznatljiv zvuk i temelj kultne pank-rok grupe. Tekstovi koji ne izbegavaju ni jednu efektnu reč, moćne i sirove gitare, ritam sekcija od koje otpada malter sa zidova i vokal koji ne prašta nikome, niti od bilo koga traži oproštaj. “NBG” naziva stvari isključivo pravim imenima, čvrst stav i svest, “prljava” svirka i provokativni tekstovi kao karikatura naše situacije, vremena i sveta u kome živimo.

Tatatatira: Norveški pankeri obradili “U svetu postoji jedno carstvo”

Sredinom osamdesetih grupa predstavlja izvorni punk vajb koji je dopirao iz betonskog inkubatora Novog Beograda. Posle nekoliko dužih pauza, dobro poznata ekipa se ponovo okupila da vrati srce panka na pank način.
Imaju nove pesme “Nama ostaje samo punk”; “Osuđen na bes”; “Zastave”; “Tebe vole blokovi”; “Beži”; “Pusti me da odem”… a tu je obrada pesme “Nove godine” grupe “U škripcu”.

Bend “NBG” najavljuje koncerte i dugo očekivani, peti album “Nama ostaje samo Punk”. Izdanje će izaći u januaru 2020. i na njemu će se naći 13 pesama. Na albumu gostuju: Boban “Ritam nereda”; Drakula “Direktori”; Kojot “Eyesburn”; “Remedy”; Roga “Šaht”; Džoni “Antifriz; Sale Knežević “Ex Revolveri”…

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde