Grupa “NBG” ekranizovala numeru “Vanredno stanje”

0
45

Beogradska grupa “NBG” početkom godine objavila je album “Nama ostaje samo punk” za izdavačku kuću “Multimedia Music”.

Grupa "NBG" ekranizovala numeru "Vanredno stanje"
Foto: Promo

Nepunih mesec dana nakon što se u prodaji pojavilo ovo izdanje na kojem se, između ostalih, našla i pesma “Vanredno stanje”, svet je zadesila pandemija Covid-19, a Srbiju je zadesilo – vanredno stanje! Poslednji policijski čas ovog proleća, momci iz benda su obeležili objavljivanjem spota za ovu pesmu koja je, sticajem okolnosti, postala svojevrsna himna srpskih rokera u izolaciji.
– U današnje vreme nije teško naći inspiraciju za ovakve pesme – kažu članovi grupe “NBG” povodom objavljivanja npvog spota.

Grupa “NBG” predstavila spot za pesmu “Osuđen na bes”

Ova numera nije napisana povodom vanrednog stanja u Srbiji i situacije koja nas je zadesila. Nastala je pre oko tri godine, a da li su članovi benda bili dalekovidi… ili živimo u okolnostima u kojima su nam ove teme uobičajene…
– U poslednjih desetak, a bogami i više godina, u celom svetu se dešavaju užasne stvari koje vladajuće elite ili ne žele ili ne mogu više da kontrolišu. Vanredno stanje na celoj planeti kao redovno stanje koje su svi prihvatili i navikli da žive u uslovima koji nisu dostojni čoveka. Ljude hrane lošim vestima, lošom hranom, lošim manirima i neukusom u svakom pogledu. Gde god se okreneš, vidiš samo užas – objašnjavaju momci iz “NBG”.

Grupa “NBG” obradila pesmu “Nove godine” benda “U škripcu”
NBG album Cover

Oni dodaju da za ovakve i slične teme danas nije teško pronaći inspiraciju.
– Naša generacija je po mnogim pitanjima bila prilično dalekovida i mnoge stvari koje su nam se desile uspela je da predvidi. To je verovatno posledica višedecenijskog ispiranja mozga i života na ivici dostojanstva, često i ispod te granice. Voleli bismo da smo mogli da predvidimo neke lepše stvari koje će se desiti čovečanstvu i ovom našem napaćenom i izmanipulisanom narodu, ali tako je kako je i svi moramo sa tim da se nosimo – kažu iz benda “NBG”.

Turbo-punk-folk-wellness-spa koncert: “Brkovi” oduševili beogradsku publiku

Muzika i tekst nove numere potpisuju Aleksandar Karapandžić i Boris Volak. Režiju i montažu spota za pesmu “Vanredno stanje” uradio je Branislav Godić. U videu su korišćeni i snimci Beograda koje su članovi i prijatelji benda napravili za vreme trajanja policijskog časa. Na snimcima dominiraju prikazi praznih šetališta, parkova i ulica.
– Te scene na koje mi kao ljudi koji su odrasli i žive u jednoj prilično naseljenoj sredini kao što je Novi Beograd apsolutno nismo navikli su prilično jezive i deluju totalno apokaliptično – kažu članovi grupe “NBG”.

Legendarni “Direktori” u zemunskom “Festu”

Na pesmi “Vanredno stanje” se kao gost pojavljuje i Drakula, pevač grupe “Direktori”. Inače, album “Nama ostaje samo punk” je dostupan u prodavnicama “Multimedia Music”; u knjižarama “Vulkan”; i putem sajta www.multimedia-music.com.

VANREDNO STANJE

Pale se baklje, pale se alarmi
Panika, panika, naša je navika
Novine ne čitam više,
Jer sve tamo crno piše

Vanredno stanje, redovno sranje
Vanredno stanje, redovno sranje

Čuju se glasovi, bude nas bubnjevi
Čuju se koraci, poplava dolazi
Novine ne čitam više,
Jer sve tamo crno piše

Vanredno stanje, redovno sranje
Vanredno stanje, redovno sranje

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde