Grupa “M.O.R.T.” objavila spot za numeru “We are born”

0
55

Pred svirke u Novom Sadu, Beogradu i Rumi, bend iz Sinja obradovao je svoje obožavaoce novim videom.

Grupa M.O.R.T. objavila spot za numeru "We are born"
“M.O.R.T.”, Foto: Dominik Belančić

Grupa “M.O.R.T.” objavila je spot za pesmu “We are born”. To je treći singl sa albuma “Standing Runningman”. Spot je snimljen u Londonu, a u realizaciji članovima benda su pomogli profesionalna plesačica Lucija Božičević i Andreas Sulebakk Johansen (fotograf, kamerman i režiser). Oni su na jedan vrlo organski način osmislili ceo koncept.

“M.O.R.T.” na svirkama u Srbiji promoviše album “Standing Runningman”

U jednom kadru predstaljeni su jedna pesma, jedan život, jedna plesačica… i još jedan singl sa aktuelnog albuma. Lokacija spota je Camden Town, jedan od najpoznatijih kvartova u Londonu – pun prodavnica voća, cvećara, i simpatičnih britanskih pabova.

Grupa M.O.R.T. objavila spot za numeru "We are born"
Lucija Božičević u spotu za pesmu “We are born”, Foto: Promo

– S obzirom na to da je naziv pjesme “We are born”, ideja spota je bila prikazati nonšalantnost, spontanost života pa tako i plesa. Ples života. Kroz eksplozivne pokrete, i iskrene reakcije ljudi oko režisera i plesačice izvire ta želja za izoliranosti pa čak i sramezljivosti običnog puka današnjeg svijeta. Zaboravimo da većina nas ipak ne voli biti na kameri – objašnjava Lucija, glavna protagonistkinja spota.

Bend “M.O.R.T.” objavio singl “I Don’t Believe In You”

– Plešući i putujući kroz ulice Camdena sve je puno bogatih kuća, skupocijenih automobila. Čemu, zašto, kome? Nitko to ne zna… Što će nam milijuni kada se ni u kameru ne možemo osmjehnuti?! – zapitala se Lucija.

Pesma, iako tužnih i melanholičnih stihova, kroz ples postaje lakša i spontana. Sve je snimljeno u jednom, kontinuiranom kadru, što je pomoglo da se prikaže ideja putovanja i prolaznosti – bez početka i bez kraja.
– Izbor kvalitete pokreta je definitvno htio podržati žestoki rock/punk zvuk benda “M.O.R.T.! – dodaje Lucija.

Banjalučki festival spojio hrvatski i srpski bend pa nastao hit “Ne odustajem”

Lucija je profesionalna plesačica u Londonu, gde je baš u pravom trenutku upoznala norveškog kamermana, fotografa i režisera Andreasa Sulebakka Johansena. Zvrk, gitarista grupe “M.O.R.T.”, na instagramu je zapazio Lucijin talenat i odmah mu se ukazala ideja: dati priliku mladom biću da pokaže svoj talenat i… usput se desio spot.

Novi spot za pesmu “We Are Born” prezentovali su tik pred dolazak u Srbiju, gde će nastupiti: 8. novembra – “Gerila Bar”, Novi Sad; 9. novembra – “Elektropionir”, Beograd; i 10. novembra – “Buka Pod Rumom”, Ruma.

WE ARE BORN

Well, we are born
And we do die
And we are here
And who knows why
Say, who are you
And who am I
And what’s the truth
And what’s a lie

So you wanna know why
Oh, my
You’re in for a ride

Yeah, we are born
And we do die
And we are here
And who knows why
Say, who are you
And who am I
And what’s the truth
And what’s a lie

So, now you know why
Oh, my
We’re all gonna die
So sing it
Bam, bam
Badam bam bam
Bam bam badam bam

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde