Grupa “Eyesburn” 21. marta u zemunskom klubu “Fest”

0
64

Reggae-dub-hardcore-metal legende se vraćaju u Zemun.

Grupa "Eyesburn" 21. marta u  zemunskom klubu "Fest"

Dvadeset godina nakon neverovatnog koncerta koji je grupa “Eyesburn” napravila u klubu “Fest”, članovi ovog benda će opet nastupiti na istom mestu. Ovoga puta u saradnji sa kućom “Odličan hrčak” i Kontakt konferencijom, očekujemo koncert za pamćenje 21. marta (22h).

Bend “Quasarborn” obradio hit “Sun” grupe “Eyesburn”

Bend “Eyesburn” je nastao 1994. godine. Postali su najveći i najvoljeniji crossover bend na ovim prostorima, ali i šire, objavili osam studijskih albuma (Freedomized, 1995; Dog Life, 1998; Fool Control, 2000; Gabau!, 2001; Cool Fire – Ank SteadySpear meets Eyesburn, 2002; Solid, 2003; How much for Freedom, 2005; Reality Check, 2013). Imali su brojne nastupe u zemlji i regiji, bili na evropskoj turneji sa bendom “Soulfly”, 2015. i objavili pesmu “Dream is Over”…

“Svečane bele košulje” dobile spot nastao na koncertu u Domu omladine
Grupa "Eyesburn" 21. marta u zemunskom klubu "Fest"
“Eyesburn”, Foto: Promo

Sastav se više puta raspadao i ponovo okupljao u različitim postavama, da bi konačno prestali sa radom sredinom leta 2016. Ipak, i nakon zvaničnog raspada su održali još jedan koncert u originalnoj postavi, pošto nisu hteli da otkazuju već dogovoren nastup na Zaječarskoj gitarijadi.

Iako su pojedini članovi nastavili da rade na ličnim projektima (Kojot kao Hornsman Coyote; pau bendu “Remedy”; sa “Sunshineom”; i “Del Arno Bandom”) očito je nakon “Eyesburna” na srpskoj muzičkoj sceni ostala velika praznina.

Legendarni DJ Greg Wilson remiksovao bend “Bella Technika”

A, onda je “Eyesburn” objavio da ponovo svira, najpre spotom za pesmu “War Control” sa albuma “Fool Control”; potom i pozivom na koncert povodom 20 godina od prvog velikog koncerta u Beogradu, koji je održan prošle godine u Hali sportova u okviru Kontakt konferencije.

Ulaznice za svirku u “Festu” po pretrprodajnoj ceni od 1.000 dinara su u prodaji u klubu “Fest” i u “Felix Shopu” (TC Sremska) od četvrtka, 30. januara. Na veče koncerta, cena ulaznice biće 1.200 dinara.

Inače, ovogodišnja, četvrta Kontakt konferencija održaće se u periodu od 18. do 21. marta u Beogradu, na velikom broju lokacija.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde