Grupa “E-Play” predstavila spot za pesmu “Šamarčina”

0
240

U spotu za pesmu “Šarmarčina” članice grupe Maja Cvetković i Kristina Jovanović pojavljuju se sa licima prepunim ožiljaka.

šamarčina e play
Foto: Sendy Kumalakanta / PROMO

Alternativni bend “E-Play” sa predstojećeg albuma “Sloboda” objavio je singl “Šamarčina”, koji prati izazovni spot. Basistkinja i pevačica Maja Cvetković kaže da se tekst “Šamarčine” odnosi “na velike životne udarce i samobodrenje da će nam biti bolje”. A, da je bend u spotu otišao jedan korak dalje, snimivši “prvi angažovani spot koji je ikada izašao iz ‘E-play’ video produkcije”.

„M.O.R.T.“ ima „Logor“ – spot kao dokument upozorenja

– Čitajući novine svaki dan, konstantno smo bili izloženi vestima o nasilju u porodici. Samim tim, došli smo na ideju da predstavimo jednu klasičnu srpsku priču nasilja u porodici i da damo podršku a i poruku da se može izaći iz “začaranog kruga” u kome se žene nalaze. Ženski deo benda je bio spreman da to verno predstavi. A, tome su svakako doprilnele i dobro urađene maske na našim licima – kaže Maja Cvetković. Ona je, inače, autor teksta, muzike i aranžmana za pesmu “Šamarčina”.

GORAN BOGDAN: Ljubav, tolerancija i slušanje prekidaju krug nasilja
šamarčina e play
Foto: Promo

Album “Sloboda” rađen u produkciji Voje Aralice, biće do kraja aprila objavljen. Izdavač je “Long play”. Ovaj CD je već najavljen spotovima “Srešćemo se” i “Da budemo samo dobro”. “E-Play” je za “Šamarčinu” odlučio da krene u vizuelno novom i provokativnom pravcu, sarađujući sa režiserom i kamermanom Vukom Protićem.

MTS Vision: Festival kratkog muzičkog filma – glasajte, dodela nagrada 3. maja

U “Šamarčini” Maja Cvetković i prateća pevačica Kristina Jovanović Kika pokrivene su fascinantno uverljivim ožiljcima. Njih je uradio majstor za specijalne efekte Sendy Kumalakanta. Uloga nasilnog muža/dečka poverena je prijatelju benda, muzičkom menadžeru Draganu Novičiću. U ulozi majke pojavljuje se rok novinarka Branka Glavonjić, dok su nemi posmatrači nasilja “E-Play” gitarista Nemanja Velimirović i bubnjar Goran Ljuboja Trut.

PozitivNI festival 2018: Jedinstveni niški ulični art festival na dve lokacije tokom četiri dana

– Najčudnijii deo celog tog dana i snimanja je kada smo išle ulicom sa svim tim krvavim ranama i ožiljcima, što niko od prolaznika nije obratio pažnju na nas, niti nas je iko pogledao. Ali, srećom ožiljci su ipak bili deo maske, pa nam to nije smetalo… – kaže Maja Cvetković.

ŠAMARČINA

Sad će da padne šamarčina
Život ne pita, udara
Kada neko ode bez razloga
Veruj mi da nisam ni spavala

Sad će da padne šamarčina
Jedino dobra su nadanja
Imalo je hiljadu razloga
Al’ sve će proći

Biće mi bolje
iako stiže šamarčina

Sad će da padne šamarčina
Životno najteža lekcija
Kada neko ode bez razloga
Takva je ta ljudska sudbina

Sad će da padne šamarčina
Ne treba da krivim drugoga
Trebaće puno vemena
Al’ sve će proći

Biće mi bolje
iako stiže šamarčina

Sad će da padne šamarčina

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde