Grupa “Artan Lili” sa pet video singlova najavila treći album

0
125

Sve popularniji beogradski noise-pop bend će na proleće 2020. objaviti treći studijski album.

Grupa "Artan Lili" sa pet video singlova najavila treći album

Grupa “Artan Lili” je to izdanje najavila sa pet video singlova. To su pesme “Maca”, “Foliram”, “Priča”, “Oud” i “Pedana”, koje su objavljivali dan za danom, od 23. do 27. decembra. Prvo su predstavili kao audio zapise u emisiji “Pop karusel” na Radio Beogradu 1, a zatim i su postavljali i video klipove, premijerno emitujući iz na kanalu RTS 3, pa na ostalim platformama Javnog servisa, i na internetu. Predstojeći album objaviće zajedno PGP RTS i “Croatia Records”.

“Artan Lili” dobitnik prve Nagrade “Milan Mladenović”

“Artan Lili” je na muzičkoj sceni od 2013. godine. Važe za jedno od najzanimljivijih regionalnih imena. Njihova prva dva albuma, “Artan Lili” i “New Deal”, naišla su na sjajne reakcije kako publike tako i kritike.
– I ovog puta smo odlučili da napravimo nešto novo, pa smo tako za svih pet novih pesama snimili video spotove i odlučili da ih objavimo u pet dana, svaki dan po jednu pesmu i spot. To baš i nije nešto što se često događa na našoj sceni pa smo samim time i još ponosniji na to što smo uradili – rekli su članovi “Artan Lili”.

Bend “Artan Lili” objavio spot od video klipova obožavaoca

– Mislim da smo na najbolji način oslikali trenutak u kom se nalazimo i dali mu prepoznatljivi izgled u duhu “Artan Lilija”. Dosta dugo smo radili nove pesme i publika će sigurno prepoznati savremene tendencije kako u muzičko-stilskom izrazu tako i u samoj produkciji numera, podižući ih na novi nivo – dodao je Bojan Slačala, frontmen grupe.

Uz ovih pet pesama na predstojećem albumu naći će se još pet numera. Tako će posle izdanja velikana Zdravka Čolića i Bajage, “Artan Lili” biti novi korak u saradnji dve najveće diskografske kuće u regionu. A PGP RTS i “Croatia Recorsds” će objaviti i reizdanja prva dva njihova albuma.

Doček 2020: U Novom Sadu uz Bajagu, “Artan Lili” i Mahmuta Orhana

– Ova saradnja je veliki iskorak za nas. Drago nam je da su PGP RTS i “Croatia Records” prepoznale “Artan Lili” kao grupu od izuzetnog kulturnog značaja za čitav region. Zadovoljstvo je obostrano, jedva čekamo da se nove pesme i spotovi zavrte u eteru – dodao je Slačala.

U radu na novim pesmama bendu je pomogao njihov prijatelj iz Los Anđelesa, producent Marko Benini. Sve spotove je režirao i montirao Miodrag Cicović, dok je direktor fotografije bio Vuk Papić.

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde