“Gramophonedzie” otvaraju Palanački Dunav fest 2019

0
61

Palanački Dunav fest (PDF) i Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade (FEP) udružili su snage ovog leta.

Palanački Dunav fest 2019 otvaraju "Gramophonedzie"

Oni na plato ispred sportske hale “Tikvara” u Bačkoj Palanci dovode najjaču muzičku postavu do sada, predvođenu Koljom, “Stereo Bananom” i “Gramophondzijama”. Predstavnici oba festivala ističu da im je posebno drago što će na svečanom otvaranju u četvrtak, 22. avgusta, nastupati “Gramophonedzie”. Jer, njihova pevačica Milana Popović je – iz Bačke Palanke. Kao lokalna podrška tu su “Cheeka&BaloO”, a za dobru atmosferu prve festivalske večeri pobrinuće se i Miles High i Uroš Deak.

Pančevački bend “Buč Kesidi” ima novi singl i spot – “Tiho”
Palanački Dunav fest 2019 otvaraju "Gramophonedzie"

Drugo veče, 23. avgust, obeležiće nastup popularnog dvojca “Stereo banana” iz Niša, kao i sve aktuelnije mlade snage iz Pančeva: “Buč Kesidi” i “Ljubičice”. Skreč majstor Marko Veselinović aka Kick Kong, zaokružiće drugo veče odabranim setom. Program druge večeri kreiran je prema anketi koju je FEP sproveo među Bačkopalančanima. A, u kojoj je iskazano veliko interesovanje za nastup upravo ovih bendova.

Poslednje večeri, 24. avgusta, publiku očekuje miks bluza i panka kada će kao zvezda večeri nastupati Nikola Pejaković Kolja sa svojim bendom; zatim “šumadijski Ramonsi” – “Čovek bez sluha”; pank rok trio “Po kratkom postupku”; a festival će u subotu zatvoriti prošlogodišnji pobednici Palanačkog Dunav festa “Keni nije mrtav” iz Kruševca. Kao predgrupa Kolji nastupaće niški “Majdan”, bend koji je odabran putem konkursa.

Mountain Music Fest 2019: Za vikend uživalo više od 4.000 posetilaca na Divčibarama
Palanački Dunav fest 2019 otvaraju "Gramophonedzie"
“Gramophonedzie”

Ulaz na festival prvog dana je besplatan, a ulaznice za drugi i treći dan mogu se nabaviti u pretprodaji na svim Gigstix prodajnim mestima po ceni od 400 dinara za petak 23. avgust; i 600 dinara za subotu 24. avgust. Komplet ulaznica za sve dane košta 900 dinara.

Prodajna mesta ulaznica u Bačkoj Palanci: Turistička agencija Concord-Sv. Nikola Travel, Ulica Kralja Petra I 12; prostorije UG “Rok kultura” – Irish Pub Old Cellar; UR “Kafanica” u Ulici Žarka Zrenjanina 65; “Pirate bar” u Ulici Milana Kurepe 7.

Superstar Fest 30. i 31. avgusta u Palanačkom kiseljaku

Spoj pozorišta i muzike Kolja će iskazati i kao član stručnog žirija jubilarnog 25. izdanja Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade “Srcem, štapom i kanapom”. Ove godine FEP će se održati u Slovačkom domu u kom će posetioci moći od 22. do 25. avgusta da vide predstave iz Srbije; Hrvatske; Rusije; Slovenije; Italije; Bosne i Hercegovine. Pored glavnog pozorišnog programa, organizovaće se i radionice na kojima će mladi i deca moći da učestvuju.

PROGRAM

Četvrtak, 22. avgust:
Gramophonedzie
Cheeka & BaloO
Miles High
Uroš Deak

Petak, 23. avgust:
Stereo Banana
Ljubičice
Buč Kesidi
Marko Veselinović aka Kick Kong

Subota, 24. avgust:
Majdan
Kolja
Čovek bez sluha
Po kratkom postupku
Keni nije mrtav

Održavanje Palanačkog Dunav festa podržala je Skupštine opštine Bačka Palanka.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde