“Gospođa ministarka” otvara 149. sezonu Narodnog pozorišta

0
150

Nova, 149. sezona beogradskog Narodnog pozorišta biće otvorena 1. oktobra Nušićevom komedijom “Gospođa ministarka”. Ovaj komad je režirao Jagoš Marković, sa Radmilom Živković u naslovnoj ulozi.

JADRANKA JOVANOVIĆ: Vreme diva je prošlo

Nova sezona Narodnog pozorišta Beograd Gospođa ministarka Foto: Narodno pozorište
“Gospođa ministarka”, Foto: Narodno pozorište

Inače, predstava “Gospođa ministarka” okitila se brojnim priznanjima. Na glumačkim svečanostima “Milivoje Živanović” u Požarevcu Radmila Živković je dobila nagradu stručnog žirija za najbolju glumicu na Svečanostima; na festivalu “Nušičevi dani” u Smederevu predstava je proglašena najboljom na festivalu, a glavnoj glumici je pripala nagrada publike; na 49. Sterijinom pozorju u Novom Sadu Živkovićeva je dobila nagradu publike za najbolje glumačko ostvarenje…

Preminuo operski reditelj Dejan Miladinović

Baletska sezona biće otvorena 2. oktobra na Velikoj sceni jednočinim baletima “Žene u d-molu”, na muziku Johana Sebastijana Baha; i “Duga božićna večera” na muziku Antonija Vivaldija, u koreografiji Radua Poklitaru.

žene u d molu narodno pozorište bgd
“Žene u d-molu”, Foto: Narodno pozorište

49. Bemus od 11. do 20. oktobra

Operom Đakoma Pučinija “Madam Baterflaj” 3. oktobra na Velikoj sceni biće otvorena operska sezona. Predstava je posvećena nedavno preminulom reditelju Dejanu Miladinoviću.

Narodno pozorište Beograd Madam Baterflaj Foto: Narodno pozorište
“Madam Baterflaj”, Foto: Narodno pozorište

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde