Gorica Popović najbolja glumica Filmskih susreta po izboru publike

0
299

Za ulogu u filmu “Kozje uši”, u kojem igra baba Stojanku, glavnu protagonistkinju priče o borbi za opstanak u savremenom društvu, Gorica Popović odnela je nagradu najbolje glumice po izboru publike.

Filmski susreti 2017, Niš, Kozje uši, Gorica Popović, Foto: Filmski susreti Niš
Gorica Popović sa ekipom iz filma “Kozje uši” poklonila se publici posle projekcije na Letnjoj pozornici, Foto: Filmski susreti Niš

Ona je po broju glasova, kako kažu organizatori, nadmašila sve ostale glumce prethodnih večeri i tako postala najpopularnija glumica festivala.

GORICA POPOVIĆ: Preko Fejsbuka dobila ulogu

Film “Kozje uši”, reditelja Marka Kostića rađen je po istoimenom romanu Vladislave Vojnović. Sniman je pre dve, dve i po godine, ali je prema njihovim rečima trebalo vremena da se sve to realizuje. On je već imao bioskopsku premijeru, a sinoć je niška publika mogla da uživa u ovom delu. Glavna junakinja filma, Gorica Popović, veoma je srećna što je bila deo ekipe. Dodaje da film ima elemenata i trilera, i melodrame, i komedije. Kao i da publika veoma lepo reaguje na njega.

Filmski susreti 2017, Niš, Kozje uši, Gorica Popović, Foto: Filmski susreti Niš
Najbolja glumica Filmskih susreta po oceni publike, Foto: Filmski susreti Niš

– U našoj kinematografiji su veoma retke uloge žena u godinama, a Stojanka je jedno čudo od žene. Svuda gde je film prikazan, kod publike je izazivao veoma tople i lepe emocije – rekla je Gorica Popović.

„Kozje uši“ emitovaće se kao mini-serija na RTS-u

Što se nagrade za najboljeg glumca prema glasovima publike tiče, Popovićeva je veloma srećna. Kaže da se osećala divno kada je saznala da je glumica večeri i da je to jedno zaista lepo priznanje.

Filmski susreti 2017 Niš
Glumci su bukete cveća dali niškoj publici, Foto: Filmski susreti Niš

Pored Gorice Popović glumačku ekipu čine Milica Spasojević, Slobodan Ćustić, Hadži Nenad Maričić, Nikola Kojo, Sergej Trifunović, Anđelka Prpić, Goran Radaković i drugi.

Petar Strugar najbolji glumac pete večeri Filmskih susreta

Kao drugi film šeste večeri Filmskih susreta, prikazano je ostvarenje “Igla ispod praga”, u kome igraju Nikola Ristanovski, Seka Sablić, Bogdan Diklić, Ljubomir Bandović, Dragana Dabović, Leon Lučev.

Zatvaranje i dodela zvaničnih nagrada festivala je u sredu uveče.

Izvor: Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde