Goran Bregović novi regionalni ambasador UNICEF-a

0
20

Regionalna direktorka UNICEF Europe & Central Asia, Afšan Kan, pozvala je parlamentarce na Inter-Parliamentary Union da se, uoči obeležavanja 30 godina Konvencije o pravima deteta, ponovo obavežu da će zagovarati ostvarenje SVIH dečijih prava širom sveta.

Goran Bregović novi regionalni ambasador UNICEF-a
Goran Bregović na konferenciji u Sava centru postao je novi regionalni ambasador UNICEF-a

Pozivu su se priključili Goran Bregović, i devojčica Spužmaj Aktaš (16) iz Avganistana. Naglasili su da svako dete, uključujući decu migrante i izbeglice, ima pravo da ostvari svoj pun potencijal. Kompozitor i muzičar postao je regionalni ambasador UNICEF-a.

Godine uzleta: UNICEF-ov humanitarni koncert “Kolibri i prijatelji”
Goran Bregović novi regionalni ambasador UNICEF-a

Brega je ovo prestižno priznanje dobio na konferenciji u Sava centru u Beogradu, i to samo nekoliko sati nakon što je stigao iz Kanade, gde je uspešno održao koncerte s “Bijelim dugmetom”.

Goran Bregović se prisutnima i medijima obratio i kratkim govorom. On će gostovati i na svečanom koncertu u Kombank dvorani povodom 30 godina usvajanja konvencije UN o pravima deteta.

Bregovićeva “Tri pisma iz Sarajeva” među najprodavanijim albumima u Americi
Goran Bregović novi regionalni ambasador UNICEF-a

– Bilo da smo roditilj ili ne, treba da želimo više za buduće generacije od onoga što smo mi imali. Bolje mogućnosti, mir i blagostanje su univerzalni! Oduševljen sam što sam partner sa UNICEF Europe & Central Asia da bih koristio svoj glas kako bih pomogao da zaštitim ranjivu decu – napisao je Bregović na društvenim mrežama.

Foto: UNICEF Srbija

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde