“Gogol Bordello” u maju 2018. u Beogradu

0
161

U srpsku prestonicu stiže narednog proleća svetska džipsi pank-rok atrakcija!

gogol bordello
Foto: Facebook / Gogol Bodello

Bend “Gogol Bordello” održaće koncert 28. maja 2018. godine, od 21 sat u Bašti Studentskog kulturnog centra Beograda, u okviru svetske turneje povodom novog albuma “Seeeker And Finders”, najavila je koncertna agencija “Long Play”.

Rag’n’Bone Man u maju u Beogradu

gogol bordello– Lavina gneva pretvorenog u radost ide ka vama… Psihička tortura pretvorena u telepatsku ljubav, takođe! Vidimo se na putu, rođaci! – poručuje grupa “Gogol Bordello”.

Ulaznica u pretprodaji košta 2.000 dinara preko mreže Eventim.
Inače, u okviru turneje bend će održati u regionu još nekoliko koncerata. Posle Beograda, 29. maja nastupiće u Skoplju u (Mladinski Kulturen Center); naredne večeri imaće svirku u Sofiji, u Bugarskoj, a onda će se 2. juna družiti sa slovenačkom publikom u Kopru, (Ukmarjev Trg).

Ulaznice za koncert Caro Emerald u po prodaji po promotivnim cenama

gogol bordello
Foto: www.gogolbordello.com

Predvođen harizmatičnim muzičarem Eugenom Hutzom, poreklom iz Ukrajine, multietnički “Gogol Bordello” je za skoro dve decenije postojanja zahvaljujući energičnim živim nastupima stekao zavidnu reputaciju, kao “globalno najuzbudljivija koncertna atrakcija koja je došla iz Njujorka” (Billboard) i “svetski najbuntovničkiji bend uživo” (Rolling Stone).

Tinejdžerska senzacija Marcus & Martinus u martu u Beogradu

Krenuvši iz Njujorka 1999. godine, svojim energičnim nastupima “Gogol Bordello” opčinio je publiku najvećih svetskih festivala kakvi su Coachella, Lollapalooza, Bonnaroo, Roskilde… a bend je svoj status učvrstio nizom odlično prihvaćenih albuma. Tako je “Super Taranta!” (2007) ugledni američki kritičar Robert Christgau ocenio kao “najbolji album decenije. Tačka.”, dok je za “Seekers and Finders” (2017) uticajni recenzentski portal Allmusic naveo da je “buntovan, dirljiv i zabavan, kao i bilo šta drugo što je do sada snimio ‘Gogol Bordello'”.

DRAGAN RISTIĆ, grupa „KAL“: Koliko je Kusta pomogao Romima, toliko nam je i odmogao

– Za mene je muzika način da istražim ljudske mogućnosti. To je moja glavna zanimacija u životu – ljudske mogućnosti. Svi znamo da ima negde u nama nešto što ne koristimo. Kako do toga? Kako to doseći? Pa sam jednog dana samo sebi rekao “idem da to pronađem” – kaže Hutz.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde