GODUM 2020: Radomir Mihailović Točak dobitnik nagrade za životno delo

0
84

Treća godišnja dodela nagrada GODUM, koju organizuje Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije, biće održana 28. oktobra u Velikoj sali Ateljea 212 u Beogradu. U odnosu na prethodne godine i ispunjene sale razlika će biti u tome što će ovogodišnja dodela nagrada biti održana online bez prisustva zvanica i kolega.

GODUM 2020: Radomir Mihailović Točak dobitnik nagrade za životno delo

Dodela nagrada GODUM 2020 moći će besplatno da se prati putem društvenih mreža i kanala YouTube. Povodom toga u Udruženju ističu da su, uz puno promišljanja i uz konsultacije, a pre svega zbog ovogodišnjih dobitnika, ipak doneli odluku da održe kontinuitet dodele prestižnih priznanja ali bez uobičajenog koktela i druženja i uz poštovanje svih mera predostrožnosti. Nagradu za životno delo će ove godine dobiti proslavljeni gitarista i frontmen grupe “Smak”, Radomir Mihailović Točak. Najbolja rok grupa je “Riblja čorba”, a nagrada za pop muziku pripašće grupi “S.A.R.S.”. Najbolji džez sastav je “Kvartet Dragan Ćalin”, a nagradu za najbolje mlade snage dobija grupa “Buč Kesidi”.

GODUM 2019: Nagrađeni Bata Kovač, Bajaga, “Neverne bebe”…
GODUM 2020: Radomir Mihailović Točak dobitnik nagrade za životno delo
“S.A.R.S.”, Foto: Jan Kocjan

Udruženje će uručiti i nekoliko povelja zaslužnim pojedincima i udruženjima. Dobitnici povelja za izuzetan doprinos razvoju bluz, džez i rok muzike su: Dragan Marković Mare; Ivan Makragić; Vlada Marić; “Multimedia Music”; “Nort City”; Organizacija za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora PI; i SOKOJ.

Na manifestaciji GODUM 2020 biće dodeljene i povelje SOKOJ-a za najemitovanija dela. U sferi džeza nagrada je pripala pesmi “Perdao” koju izvodi “Vasil Hadžimanov bend” sa Senkom i Biserom Veletanlić. U oblasti popa i roka, ponovo su nagrađene kompozicije “Milimetar” Željka Joksimovića i “Lutka”, sastava “S.A.R.S.”, kao najemitovanije numere.

Prijatelji GODUM 2020 manifestacije su Organizacija za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora PI; Ministarstvo kulture Republike Srbije; i SOKOJ.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde