GODUM 2019: Nagrađeni Bata Kovač, Bajaga, “Neverne bebe”…

0
137

U beogradskom Ateljeu 212 održana druga godišnja dodela nagrada Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike – GODUM 2019.

GODUM 2019: Nagrađeni Bata Kovač, Bajaga, "Neverne bebe"...

Nagradu GODUM 2019 u oblasti džeza dobio je vrsni umetnik Vasil Hadžimanov. Priznanje namenjeno mladim nadama završilo je u rukama saksofoniste Rastka Obradovića. Kod rokera, plodonosna minula godina donela je nagradu grupi “Bajaga i Instruktori”, a njihovim kolegama iz “Nevernih beba” u kategoriji pop muzike. Nagrada za životno delo dodeljena je, uz ovacije cele sale na nogama, legendarnom muzičaru i autoru Korneliju Bati Kovaču.

Emotivan povratnički koncert “Korni grupe” u Sava centru
GODUM 2019: Nagrađeni Bata Kovač, Bajaga, "Neverne bebe"...
Kornelije Bata Kovač, Foto: Udruženje muzičara jazz pop rock

Udruženje muzičkih autora Srbije SOKOJ proglasilo je najemitovanije pesme u prošloj godini. U oblasti roka to je “Lutka” grupe “S.A.R.S.”; u sferi popa “Milimetar” Željka Joksimovića; a “Uticaj na podsvest” Vladana Vučkovića Paje u kategoriji džez.

GODUM 2019
Bajaga, Foto: Udruženje muzičara jazz pop rock

Povelje udruženja dobili su mnogi istaknuti ljudi iz raznih oblasti muzike, poput Vlade Jankovića Džeta; Branka Rosića; Brajana Rašića; Baneta Obradovića… Manifestaciju su uveličali i svi članovi “Riblje čorbe” osim Bore Đorđevića; zatim Nikola Čuturilo Čutura; Dejan Cukić; Srđan Marjanović; “E-Play”; Jovan Maljoković; Rade Radivojević; Zoran Dašić; Miša Mijatović; Bilja Krstić…

65 godina Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije
GODUM 2019: Nagrađeni Bata Kovač, Bajaga, "Neverne bebe"...
Vasil Hadžimanov, Foto: Udruženje muzičara jazz pop rock

Istaknuto je da je ove godine, uz pomoć Ministarstva kulture, SOKOJ-a i Organizacije za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora, objavljena kompilacija mladih bendova i muzičara, među kojima su “Dingospo dali”; Rastko Obradović; “Sergio Lounge”; “Viva vops”; “Empathy soul project”; i “Prisoner”.

Najboljima dodeljena priznanja “Rok godišnjak – Beograd 202” za 2018.
GODUM 2019: Nagrađeni Bata Kovač, Bajaga, "Neverne bebe"...
“Neverne bebe”, Foto: Udruženje muzičara jazz pop rock

Ovakva manifestacija, naravno, nije mogla da prođe bez.muzike uživo na čuvenoj pozorišnoj sceni. Grupa “Magic Bush” izvela je jednu svoju pesmu, a zatim i “Ti se ljubiš na tako dobar način” iz repertoara “Bajage i Instruktora”, i to zajedno sa Sašom Loknerom. Zasvirali su i Vasil Hadžimanov i Rastko Obradović, kao i Julijana Vincan, Danijel Bogdanović i “Neverne bebe”. Posle uručenja nagrade Bati Kovaču, ponovo su zasvirali “Magic Bush” sa Loknerom, i to “Trla baba lan”, čuveni hit “Korni grupe”. Onda je Bata, pred kraj ceremonije, sam za klavijaturama, po ko zna koji put pokazao svoje sviračko majstorstvo.

E. A. / Izvor: NovostiPOSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde