Goca Tržan objavila spot za pesmu “Folija”

0
644

Spot za novu pesmu sniman je u Baču.

goca-trzan-folija
Boško Jakovljević i Goca Tržan na snimanju spota u Baču, Foto: Printskrin Instragram / Goca Tržan

Goca Tržan premijerno je predstavila pesmu “Folija” na Radiju S, a onda je na njenom YouTube kanalu objavljen i spot za ovu numeru. Autor muzike je Goran Ratković Rale, koji je zajedno sa Nemanjom Trbojevićem napisao i tekst. Za aranžman su se pobrinuli Gocin suprug, Radomir Raša Novaković, i Lukijan Ivanović, talentovani kantautor iz Banjaluke, koga je šira publika upoznala pre nekoliko godina kao takmičara u prvoj sezoni muzičkog šou-programa “X Faktor”. Lukijan je sa Gocinom koleginicom iz “Tap 011” Ivanom Peters otpevao prateće vokale u “Foliji”. Za video produkciju bila je zadužena kuća “Wolf Visual” i reditelj Žarko Vučan. Pored Goce u spotu se pojavljuje i njen prijatelj, poznati maneken i kreator Boško Jakovljević.

Goca Tržan ubacila ćerku u spot za pesmu „Ne daj mi ljubav“

Ovo je prva poslovna saradnja pevačice i kompozitora Ratkovića, iako su dugogodišnji prijatelji. Goca je najavljujući novu pesmu rekla da su joj omiljeni stihovi u njoj “Nije kriv ko puca, već onaj ko prizna” i “Sećanja bodu kao braunile”.
– Želela sam da pesma liči na mene, ali u isto vreme da bude nešto drugačije. Tekst je vrlo jednostavan, nema metafora da zbunjuju slušaoce. Nije sad ni vreme za neke nejasne misli. Ova pesma jeste balada po energiji i emociji, ali mi smo namerno hteli da napravimo modernu rumbu – objasnila je Tržanova.

Goca Tržan i Rialda objavile spot za pesmu „Bezimeni“

Ona je dodala da se potrudila da spot ne bude sa golim zadnjicama, puškama, prenaglašenim stajlingom i tverkovanjem, jer su hteli filmsku priču. Odabrali su za snimanje spota Bačku tvrđavu i jezero Provala u Baču.
– Spot smo radili u Baču, rodnom mestu mog supruga Raše, gde ima mnogo prirodnih lepota koje nisu nikad slikane, a božanstvene su. Bačka tvrđava je stara nekoliko vekova i divna je. Kao bačka snajka izabrala sam ovaj prostor za spot. Tu smo se često šetali Raša i ja, pa smo želeli kad-tad da ga iskoristimo – rekla je Goca.

„Hotel Transilvanija 3: Odmor počinje“: Dragan Mićanović kao Drakula, Tamara Aleksić kapetanica Erika

O “Foliji” još je kazala:
– Pesma je drugačija, ne liči ni na šta što sam do sada radila. Kao što rekoh, jednostavna je, a s druge strane jako moćna i moderna. “Folija” govori o nama koji se krijemo od stvarnosti i pogleda onih za koje ne želimo da nas vide. Mislim da se svi mi pakujemo u neke šarene papiriće da bismo sebe predstavili boljim i lepšim. Pravi primer za to je Instagram, gde ljudi fantastično žive, jedu, nose najskuplju garderobu. A u stvarnosti nije baš tako. Iako je pesma moderna nisam koristila autojun, jer ja ipak umem da pevam! Neću da pratim taj trend, meni to ne zvuči lepo, pogotovo na mom glasu.

Duet Cece Ražnatović i Saše Matića „Lažov notorni“ – konačno spot!

Goca je najavila i da će u septembru izaći duet sa Lukijanom Ivanovićem pod nazivom “Vidimo se kasnije”.

Duet za punoletstvo prijateljstva: Severina Kojić i Petar Grašo snimili „Unaprijed gotovo“

E. A.

FOLIJA

Hej, svud me pratiš k’o vremena krizna
nije kriv ko puca već onaj ko prizna

Hej, prolaziš kroz mene k’o defile
a sećanja bodu kao braunile

Lažeš ti k’o i ja da si dobro
to je folija koja puca
jer izdaju nas srca

Lažeš ti k’o i ja da si dobro
to je folija što se topi
čim jedno oči sklopi

Hej, mislili smo da nam je kašika upala u med
A, sada vidimo kako pucamo, pucamo k’o led

Hej, svud me pratiš k’o vremena krizna
nije kriv ko puca već onaj ko prizna

Hej, noćas reči su k’o živo blato
priznali bi sve a ćutanje je zlato

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde