Glumci šalju poruke podrške: “Sigurno kod kuće”

0
103

Grad Beograd, Sekretarijat za kulturu i gradska pozorišta uputili su poziv glumcima pod nazivom “Umetnici u doba korone” da snime svoje video poruke podrške svim građanima, a najviše našim najstarijima, kako bi svojim primerom, u vreme vanrednog stanja, podigli svest o ozbiljnosti situacije, važnosti odgovornosti i solidarnosti i pozvali ih da prate uputstva i ostanu kod svojih kuća.

Glumci šalju poruke podrške: "Sigurno kod kuće"
Foto: Printscreen Youtube/SigurnoKodKuce

Brojni poznati i popularni glumci poslali su video poruke građanima Srbije – “Sigurno kod kuće!” Oni su im poručili da budu odgovorni, nose zaštitu kada izlaze a kada su u kući da čitaju, igraju igre, peku bureke i pite i… “da se ne ljubimo”.

BAJAGA: Dok nema koncerata radim na albumu i filmskoj muzici

– U ovoj situaciji niko nije sam, svi zavisimo jedni od drugih i svi mislimo jedni na druge. Tu smo jedni za druge, u izolaciji, u podršci, u deljenju. U ovome smo zajedno! – poručili su dramski umetnici okupljeni pod sloganom “Sigurno kod kuće”.

Među video-zapisima, dostupnim na kanalu YouTube “Sigurno kod kuće”, nalaze se poruke Zorana Cvijanovića; Gordana Kičića; Svetozara Cvetkovića; Andrije Miloševića; Ive Ilinčić; Gorice Popović; Jelene Gavrilović… a stalno pristižu nove.

– Inat nije dobar zanat… Ostanite kod kuće ne zbog onih koji vam daju te savete već zbog vas samih! – poručuje Slobodan Boda Ninković.

Muzeji zatvorili vrata i otvorili virtuelne ture kroz izložbe

– Sve ono što ste želeli da uradite a niste stizali od trke, jurnjave, od silnih obaveza koje ste sebi natovarili na pleća, uradite sada: pročitajte knjigu, pogledajte film, pretersite ormane, očistite kuću! – kaže Gorica Popović.

– Postoji nešto o čemu ne znamo ništa, a da to ništa, ne postane svašta, učinite samo jedan mali korak zarad ne samo sebe, svojih bližnjih i onih koje volite, već zarad postojanja i opstanka ove planete na kojoj živimo! – rekao je Svetozar Cvetković.

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde