Stižu kraljevi romske rapsodije: “Gipsy Kings” u Sava centru 19. februara

0
79

Krajem sedamdesetih godina braća André i Nicolas Reyes, sinovi priznatog flamenko umetnika Josea Reyesa, osnovali su grupu “Gipsy Kings”. Ubrzo su postali izuzetno cenjeni muzičari i traženi u celom svetu.

Stižu kraljevi romske rapsodije: "Gipsy Kings" u Sava centru 19. februara

To je francuska grupa čiji su članovi španskog porekla i pevaju na španskom jeziku. U svojoj muzici kombinuju tradicionalni flamenko, pop i druge slične muzičke oblike kao što je katalonska rumba. “Gipsy Kings”, njihov istoimeni najpoznatiji album, objavljen 1989. proveo je 40 nedelja na top listama, pa im je to donelo veliku popularnost širom Europe, Amerike i Bliskog Istoka.

Uzavrela atmosfera na koncertu benda “Gogol Bordello”: Hvala Beograde!

Na krilima svetske slave “Gipsy Kings” su se 2014. razdvojili u dve zasebne frakcije – grupu Nicolasa Reyesa i Andréa Reyesa.
André Reyes sa desetočlanim bendom nastavlja karijeru izvodeći najveće hitove iz “Gipsy Kings” muzičkog kataloga, koje će izvesti i 19. februara u beogradskom Sava centru.

Osnivaču grupe, Andréu Reyesu kao gitaristi i pevaču pridružili su se cenjeni muzičari kao što su Mario Reyes i Chico Castillo. Zajedno stvaraju muziku koja publiku navodi na ples.

Film o Šabanu Bajramoviću: Poslednja klapa na koncertu “Gipsy Kingsa”
Stižu kraljevi romske rapsodije: "Gipsy Kings" u Sava centru 19. februara
Foto: Facebook / Gipsy Kings by André Reyes

– Na trenutno aktuelnoj turneji “Gipsy Kings by André Reyes” oduševljavaju publiku širom sveta svojim “Tour Gipsy Unidos” repertoarom. Rasplesaće vas i uz svetski poznate hitove kao što su “Bamboleo”, “Volare”, “La Dona” i mnogi druge – navode organizatori.

Danas je sa više od 60 miliona prodatih nosača zvuka širom sveta, André Reyes zahvaljujući samostalnom radu i radu u grupi, jedan od najpoznatijih i najcenjenijih predstavnika amenco rumbe.

Pesma “Opa cupa” peva se diljem sveta

Ulaznice po ceni od 2.900; 3.300; 3.600; i 3.900 dinara su u prodaji preko Ticketsa, kao i na blagajni dvorane Sava centra.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde