Gile i “Magic Bush” objavili spot za pesmu “Lutka koja kaže ne”

0
121

Rok muzičar i bend “Magic Bush” objavili spot pred svirke u Novom Sadu, Pančevu i Beogradu.

lutka koja kaže ne gile i magic bush
Foto: Printskrin YouTube / Magic Bush

Srđan Gojković Gile i bend “Magic Bush” objavili su spot za pesmu “Lutka koja kaže ne”, uoči koncerata pod imenom “Retko svirane pesme”. A koji su zakazani 24. februara u novosadskoj “Fabrici”, 3. marta u pančevačkom “Coupe”-u i 9. marta u dvorani “Amerikana” Doma omladine Beograda (DOB).

– Bend “Vlada, Gile, Piko i Švaba” je odsvirao samo nekoliko koncerata i nismo stigli da pesmu “Lutka koja kaže ne” uživo ni razradimo. Tako da je ovo sada nekako podsetnik, ali i apdejt za neke nove generacije, koje ni ne znaju tu pesmu. Nova pesma za novu publiku! – objašnjava Gojković.

Koncert Srđana Gojkovića Gileta i benda „Magic Bush“

Gile i Magic Bush Photo Teodora Lazarev
Gile i “Magic Bush”, Foto: Teodor Lazarev

Pesmu “Lutka koja kaže ne”, obradu hita “La Poupée qui fait non” (1966) francuskog šansonjera Mišela Polnarefa, Gile je snimio sa Vladom Divljanom (1958-2015) na prvom i jedinom albumu supergrupe “Vlada, Gile, Piko i Švaba” 1991. godine. Spot dokumentuje trenutak kada je jesenas Gojković ponovo izveo pesmu sa “Magic Bushom” u DOB-u, na humanitarnom koncertu grupe “Eva Braun” za prikupljanja sredstava za pomoć obolelima od Dišenove mišićne distrofije. Audio produkciju spota radio je Damjan Dašić, video montažu Vladimir Jevtić, a snimatelji su Đorđe Makarić i Vladimir Kurčubić-Joja.

„Električni orgazam“ objavio singl „Okašuka Šakata“, traje duže od devet minuta

– Izveli smo tada “Lutku” na predlog “Magic Busha”, pošto su to oni već ranije svirali, a meni je to bilo super. Pesmu su prilično verno skinuli, ali su dodali svoju usviranost i energičnost. Zvuče odlično, a naročito dobro pevaju uživo. To je posledica toga što sviraju “Bitlse”, gde je višeglasno pevanje vrlo bitno. Volim “Bitlse”, “Bič bojse” i bendove koji slažu glasove – kaže Gojković.

Nastavši na temelju kultnog “Beatles” tribjut benda “The Bestbeat”, grupa “Magic Bush” je prošle godine objavila debitantski album “First…”. Trenutno su članovi gitaristi Damjan Dašić i Marko Ćalić, bubnjar Vladimir Jevtić i basista Ivan Stanković.

50 godina stvaralaštva Petra Pece Popovića

Na predstojećim koncertima u Novom Sadu, Pančevu i Beogardu, Gile i “Magic Bush” će svirati njegove pesme iz filmova “Kako je propao rokenrol” i “Crni bombarder”, iz saradnje sa Vladom Divljanom, neke solo pesme, kao i one “Električnog orgazma”, koje su retko ili nikad odsvirane uživo.

Izvor: Mondo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde