Koncert Srđana Gojkovića Gileta i benda “Magic Bush”

0
101

U sali “Amerikana” Doma omladine Beograda 9. marta održaće se koncert “Retko svirane pesme”.

Gile i Magic Bush DOBFrontmen “Električnog orgazma”, Srđan Gojković-Gile, i bend “Magic Bush” održaće ovaj koncert.
– Sviraćemo pesme iz moje karijere koje su retko izvođene uživo. Biće numera iz filmova, koje sam radio za “Kako je propao rokenrol” i “Crni bombarder”. Pa, iz saradnje sa Vladom Divljanom, nekih mojih solo kompozicija, ali i pesama “Električnog orgazma” koje retko sviramo, a neke čak nikad nismo svirali uživo! – najavljuje Gile.

„Električni orgazam“ objavio singl „Okašuka Šakata“, traje duže od devet minuta

Gojković je uporedo sa radom u matičnom bendu, pored muzike za filmove, tokom karijere uradio nekoliko izuzetno zanimljivih projekata. Među njima su solo album “Evo sada vidiš da može” (1989);  iz saradnje sa Vladom Divljanom albumi “Rokenrol za decu” (1989) i “Rokenrol bukvar” (1990); kao i “Lutka koja kaže ne” (1991) u supergrupi Vlada, Gile, Piko i Švaba.

„Duga topla noć“, prvi pravi bluz „Električnog orgazma“

Na prošlogodišnjem humanitarnom koncertu “Eve Braun” u DOB-u, Gile je imao priliku da prvi put nastupi u pratnji benda “Magic Bush”. Kako kaže, jako mu se dopala kombinacija sa njima, nešto je drugačije od onoga sa “Električnim orgazmom”.
– Pošto mi se već neko vreme muvala po glavi ideja sa izvođenjem retko sviranih pesama, samo mi je kliknulo da je možda baš “Magic Bush” savršena kombinacija za tako nešto. Imaju zajedništvo unutar svog benda, a ja to jako volim i cenim. Samo smo sad ubacili mene i moje pesme u kombinaciju, i desila se neka nova hemija, energija – objašnjava Gile.

Anton iz „Partibrejkersa“ predstavio samostalni album

Nastavši na temelju kultnog “Beatles” tribjut benda “The Bestbeat”, “Magic Bush” je prošle godine objavio debitantski album “First…”. Grupu čine gitaristi Damjan Dašić i Marko Ćalić, bubnjar Vladimir Jevtić i basista Ivan Stanković.

Ulaznice za koncert Gileta i grupe “Magic Bush” prodaju se po ceni od 1.000 dinara na blagajni DOB-a i preko mreže Eventim. Na sam dan koncerta, ako bude ulaznica, cena će iznositi 1.200 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde