Gastro Srem: Odlična hrana u Staroj Pazovi i koncert Seke Aleksić

0
454

U Sremu se dobro jede – baš! A, gastronomsko uživanje očekuje sve posetioce manifestacije u Staroj Pazovi.

maskota Mile - Gastro Sremac i zaštino lice manifestacije glumica Anja Mit
Maskota Mile – Gastro Sremac i zaštino lice manifestacije glumica Anja Mit, Foto: Promo

Turističko-gastronomska manifestacija Gastro Srem, čije je ovogodišnje zaštitno lice glumica Anja Mit, održaće se sledeći vikend 1. i 2. septembra. Oba dana manifestacija će trajati od 11 do 23h, na Trgu dr Zorana Đinđića u Staroj Pazovi. Svečano otvaranje je u subotu u 13h.

Peti karavan „Izađi mi na teglu“: Nacionalno takmičenje u pripremanju ajvara

Gastro SremOva manifestacija na jednom mestu okupiće sve domaće proizvođače i goste iz Srbije i regiona koji se svojim proizvodima izdvajaju po kvalitetu. Svoje specijalitete izložiće proizvođači mesnih i mlečnih proizvoda; udruženja žena; poljoprivredna gazdinstva; vinarije; proizvođači meda; džemova; rakije; poslastičari; bombondžije…
Posetioci će moći da degustiraju tradicionalne specijalitete ovog podneblja i da uživaju u bogatom kulturno–umetničkom programu.

Kad srpski đaci zapevaju „Pukni zoro“ na srpskom i grčkom

Gastro SremTradicionalno takmičenje u spremanju ajvara “Izađi mi na teglu” održaće se u subotu, 1. septembra, od 15h. Istog dana od 20h nastupiće sedam folklornih ansambala u organizaciji međunarodnog folklornog festivala “Ponesi opanke”.
U nedelju, 2. septembra, u 12h pripremaće se sremački ručak. Svi prisutni moći će da ga degustiraju. Drugog dana manifestacije, od 21h koncert će održati Seka Aleksić. Ulaz je slobodan!

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde