“Galija” vodi beogradsku i nišku publiku “U raj iznad oblaka”

0
56

“Galija” je na prostoru bivše Jugoslavije ostavila neizbrisiv trag protekle četiri decenije.

Legendarna rok grupa “Galija” održaće koncerte 9. novembra u beogradskom Sava centru i 16. novembra u hali Čair u Nišu, na kojima će promovisati novi album “U raju iznad oblaka”.

"Galija" vodi beogradsku i nišku publiku "U raj iznad oblaka"– Pola života sam proveo u Nišu, pola u Beogradu. To su mi dva najvažnija grada, i logično je što ćemo u njima premijerno izvesti uživo nekoliko pesama sa albuma “U raju iznad oblaka”. Biće naravno mnogo velikih hitova “Galije”, a sviraćemo i neke pesme koje dugo nismo izvodili. Nama su bitne i zaslužuju da ih na ovim koncertima obučemo u neko novo odelo – najavljuje frontmen Nenad Milosavljević.

„U raju iznad oblaka“ novi studijski album grupe „Galija“

Publici su dobro znani klasici benda “Još uvek sanjam”; “Gospi”; “Burna pijana noć”; “Stare trube”; “Digni ruku”; “Dodirni me”… Izuzetnu 40 godina dugu diskografsku karijeru “Galija” je nastavila ovog proleća CD-om “U raju iznad oblaka” (PGP RTS). Ovo izdanje ima jak umetnički senzibilitet koji kroz savremenu produkciju vraća grupu njenom starom progresivnom zvuku.

Posle optimistične “Nešto me goni” i raskošne naslovne “U raju iznad oblaka”, “Galija” se odlučila da sa novog albuma treći singl bude “Kad bi ti otišla iz ovoga grada”. Za ovu numeru je Neša Milosavljević muziku napisao na stihove velikog pesnika Matije Bećkovića.

„Galija“ objavila spot za pesmu „U raju iznad oblaka“

– Mislim da je danas važno obraćati se velikim pesnicima, a Bećković je gromada kao pisac i kao ličnost. Našao sam snimak gde Matija govori svoju pesmu, pa sam zamislio kako bi to izgledalo muzički. Dosta dobro recituje, to je ozbiljan bluz. Ali nisam hteo da odmah idemo u taj format, već smo sa “Kad bi ti otišla iz ovoga grada” zvučno zaplovili kroz neke druge vode – objašnjava Neša Galija.

Ulaznice za koncert “Galije” u Beogradu su u prodaji na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim. Za niški koncert će početi prodaja od 15. septembra preko Eventima.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde