“Galija” u Sava centru: Emotivni doživljaj za pamćenje

0
72

Grupa koja traje više od četiri decenije, održala je nastup bez mnogo priče i bilo kakvih efekata koji bi skretali pažnju sa muzike. A, emocije su vrcale na sve strane…

"Galija" u Sava centru: Emotivni doživljaj za pamćenje
Foto: Wood

Legendarna rok grupa “Galija” u petak uveče, 9. novembra, priredila je oduševljenoj publici emotivni doživljaj za pamćenje koncertom u ispunjenom beogradskom Sava centru. Tokom više od dva časa mogle su se čuti, kako je i najavljeno, pesme sa novog albuma “U raju iznad oblaka”, zatim neke koje dugo nisu svirane, kao i brojni stari hitovi – “Dodirni me”; “Stare trube”; “Digni ruku”…

Neša Galija režirao svoj prvi spot „Kad bi ti otišla iz ovoga grada“
"Galija" u Sava centru: Emotivni doživljaj za pamćenje
Foto: Wood

Frontmen Nenad Milosavljević, njegov brat Predrag i ostatak ekipe na sjajan način su koncipirali koncert. “Plovili” su na nastupu od, mahom, akustičnog prvog dela do katarzičnog finala. Odmah za početak izvedene su dve udarne teme sa aktuelnog izdanja – naslovna, “U raju iznad oblaka”, i “Nešto me goni”. A, onda je “Čujem te lepo kako dišeš” označila, baš kao što je i najavljeno, osvrt na neke pesme koje dugo nisu svirane. “Moj brat i ja”, “Pevajmo” i “Ja nisam odavde” mnoge su podsetili na akustični koncert grupe 1995. u Skupštini grada Beograda.

Posebno upečatljivo je bilo samo uz klavirsku pratnju svedeno izvođenje čuvene “A kad me pogledaš”, kao i filmska tema iz “Zone zamfirove”. Čuveni “Decimen” sa prvog albuma predstavljao je kulminaciju sviračkog majstorstva i pravu zvučnu poslasticu za sve koji su decenijama odani “Galiji”.

Grupa „Galija“ objavila spot za pesmu „Nešto me goni“
"Galija" u Sava centru: Emotivni doživljaj za pamćenje
Foto: Wood

Kako je veče odmicalo, bend se sve više priklanjao udarnim koncertnim adutima. “Kotor” i “Da me nisi” definitivno su digle publiku na noge i akustični sentiment prevele u žurku. I, više sedenja nije bilo. Nizale su se numere “Sloboda”; “Možda sam lud”; “Pismo”; “Dodirni me”… a “Stare trube”, “Digni ruku” i “Skadarska” su donele euforičan finiš pred kratko povlačenje.
Na bis je, povratkom akustici uz izraženu moć Nešinog vokala u “Da li si spavala”, krug zatvoren. A, za himnično finale je poslužila, kao i obično, “Još uvek sanjam”.

„Galija“ objavila spot za pesmu „U raju iznad oblaka“

Posle Beograda “Galija” će CD “U raju iznad oblaka” (PGP RTS) koncertno promovisati 16. novembra u hali “Čair” u Nišu.

E. A. / Izvor: Long Play

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde