“Galija” objavila spot za pesmu “U raju iznad oblaka”

0
192

Legendarna rok grupa “Galija” objavila je spot za novi singl, kojim najavljuju album.

galija I raju iznad oblaka FOTO IVAN GRLIĆ PROMO
Foto: Ivan Grlić / Promo

Pesmu “U raju iznad oblaka” prati nesvakidašnji, vizuelno impresivni spot. Snimljen je u jedinstvenoj prirodi dalekog Islanda. Singl i spot “U raju iznad oblaka” najavljuju istoimeni album, koji će ovog proleća na CD-u izaći za PGP RTS i promotersku kuću “Long Play”.

Željko Vasić ima novi singl „No pasaran“

Frontmen “Galije” Nenad Neša Milosavljević napisao je muziku za ovu numeru, a na stihove svog brata Predraga Pece Milosavljevića. Tekst sa duhovnim polazištem od Bosfora i Jerusalima, govori o osećaju i pitanju čovečje prostorne i sudbinske pripadnosti “pod istim suncem, gde smo svi zarobljeni, onog trena kad smo rođeni”. Autori aranžmana su Nenad Milosavljević i Aleksandar Saša Habić.

– Mislim da pesma “U raju iznad oblaka” već u sebi nosi neke snažne slike, koje svaki slušalac na svoj način može najbolje iščitati i spoznati. Kada smo pričali o mogućem spotu, shvatili smo da imamo fantastične prizore Islanda. A, koji sjajno naglašavaju stihove, tako što izmeštaju priču u prostore koji u sebi imaju isto tako nešto vanvremensko, moćno i mistično, ali jednostavno i prirodno – objašnjava Neša Galija.

„Bezuslovno“ – novi singl i spot Tijane Bogićević

Autor spota “U raju iznad oblaka” je Dragoslav Ulić Dag, srpski snimatelj koji živi i radi u Los Anđelesu. U spotu se pojavljuje Mina Tomić, srpska umetnica koja već četiri godine živi na Islandu i istražuje život u prirodi u kombinaciji sa umetničkim obrazovanjem. Mina koristi svoje telo u istraživanju pokreta, i proučavajući koreografiju preispituje i provocira naše kretanje u društvu.

Album “U raju iznad oblaka” producirao je Saša Habić. On je sa “Galijom” sarađivao na albumima “Korak do slobode” (1989) i “Karavan” (1994). Naslovnu pesmu dodatno krasi dečji hor dirigentkinje Ljiljane Ranđelović.

U RAJU IZNAD OBLAKA

Mesec je nemo gledao
premudru Aja Sofiju,
Plava je džamija spavala,
vetar je Bosfor mazio, lagano.

Moje se oči sklapaju,
a ratnici božji nisu spavali.
U Jerusalimu vatre su gorele,
hodočasnici zapalili.

U raju iznad oblaka
izgleda nema nikoga.
Gore su meki oblaci,
ne čuju se nikad koraci.

Bude me tužnog i zbunjenog.
Znam, ako pripadam negde,
negde otpadam.
Uče me tužnog i sluđenog.
Pod istim suncem,
gde smo svi zarobljeni
onog trena kad smo rođeni.

Obale ove tako su daleke,
tu nema mosta preko reke,
a kad bih hteo samo čvrsto da te zagrlim,
ti misliš hoću u bezdan da te oborim.

U raju iznad oblaka
izgleda nema nikoga.
Gore su meki oblaci,
ne čuju se nikad koraci.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde