“Galija” u akustičnom formatu 1. i 2. novembra u Kombank dvorani

0
98

Nenad Milosavljević i ostali članovi legendarnog benda družiće se sa svojim obožavaocima u Beogradu.

"Galija" u akustičnom formatu 1. i 2. novembra u Kombank dvorani

Nakon skoro 25 godina od čuvenog akustičnog koncerta održanog na Badnje veče 1995. kultna grupa “Galija” se u akustičnom formatu na velika vrata vraća pred beogradsku publiku. Veliki koncerti na “drvenim instrumentima” biće održani 1. i 2. novembra u Kombank dvorani. Publika će imati prilike da se kao nekada podseti starih, dobrih hitova koji i dan danas ostavljaju tragove u ušima i duši vernih slušalaca. Ali, ovoga puta biće obojene toplim zvukom “drvenih instrumenata”. “Dodirni me”, “Stare trube”, “Još uvek sanjam”, “Digni ruku”, “Kad me pogledaš”… samo su neke od pesama bogatog višedecenijskog repertoara “Galije” koje će posetioci moći da čuje u koncertnoj večeri.

“Galija” u Sava centru: Emotivni doživljaj za pamćenje

– Nezaboravna “Galija”, kao obeležje i svetionik jednog vremena prve i druge novembarske večeri isključiće utikač za struju i učiniti da njihova muzika odjekne na sasvim drugačiji način. Na način da 43 godine duga karijera zablista u svom pravom, izvornom sjaju! – najavljuju organizatori predstojeće koncerte.

"Galija" u akustičnom formatu 1. i 2. novembra u Kombank dvorani
“Galija”, Foto: Ivan Grlić

Inače, prvobitno je bio zakazan samo koncert 1. novembra, ali je, prema rečima organizatora, zbog velikog interesovanja publike ubrzo zakazan još jedan nastup benda iz Niša i to za naredni dan. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Kombank dvorane i prodajnim mestima Ticketsa.

Neša Galija režirao svoj prvi spot “Kad bi ti otišla iz ovoga grada”

“Galija” je osnovana pre tačno 43 godine u Nišu. Ime je dobila po istoimenoj kafani u kojoj su se članovi benda prvobitno okupljali. Kroz grupu je prošao veliki broj muzičara, a sadašnji sastav čine pevač, kompozitor i gitarista Nenad Milosavljević; pevač i tekstopisac Predrag Milosavljević; bubnjar Boban Pavlović; gitarista Dragutin Jakovljević; basista Slaviša Pavlović; i klavijaturista Goran Antović.
Jedan su od najtrajnijih sastava jugoslovenskog i srpskog rokenrola. Izdanja grupe varirala su od progresivnog roka do mejnstrim orijentisanog zvuka. Tokom karijere objavili su 15 studijskih, jedan uživo i šest kompilacijskih albuma.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde