Gala koncert Fondacije Dobar Glas 12. maja na Kolarcu

0
47

Na Kolarcu publiku očekuje zanimljiv koncert klasične muzike.

Gala koncert Fondacije Dobar Glas 12. maja na Kolarcu

Gala koncert Fondacije Dobar Glas će se održati 12. maja u 20h u Velikoj dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca. Na koncertu će nastupiti naši istaknuti muzički izvođači: Snežana Savičić Sekulić, sopran; Robert Lakatoš, violina; Miloš Pavlović, klavir; Dragan Đorđević, violončelo; i mladi talenti iz Škole za muzičke talente iz Ćuprije, sa kojom Fondacija Dobar Glas sarađuje od 2012. godine.

Filharmonijski piknik na Ušću: Diznijeva fantazija uživo za 50.000 ljudi 23. juna

A program koncerta je sledeći: Vijenjavski “Koncertna poloneza” op. 4 br. 1, D dur (Robert Lakatoš, violina; Miloš Pavlović, klavir); S. Rahmanjinov “Muzički momenti” op. 16 br. 3 h-mol i op. 16 br. 4 e-mol (Miloš Pavlović, klavir); S. Rahmanjinov “Vokaliza” (Milan Đokić, kontrabas; Milica Pap, klavir); S. Rahmanjinov “Ne poj krasavica pri mne” (Snežana Savičić Sekulić, sopran; Miloš Pavlović, klavir); Đ. Pučini “Chi il bel sogno di Doretta” (Snežana Savičić Sekulić, sopran; Miloš Pavlović, klavir); Dž. Geršvin “Summertime” (Snežana Savičić Sekulić, sopran; Miloš Pavlović, klavir); P. I. Čajkovski “Melanholična serenada” (Robert Lakatoš, violina; Miloš Pavlović, klavir); P. I. Čajkovski “Rokoko varijacije” (Dragan Đorđević, violončelo; Veliki orkastar Škole za muzičke talente).

BOJAN SUĐIĆ: Sretenjski orden pokazuje da je naša misija uspela

Cena karata za ovaj koncert su 500, 700, 1.000 dinara.

Mladi talenti iz Škole za muzičke talente iz Ćuprije, Foto: Fondacija Dobar glas

Fondacija Dobar Glas osnovana je sa idejom da svojim radom i zalaganjem prikuplja materijalna sredstva za podršku u obrazovanju mladih osoba talentovanih u oblasti umetnosti. Podrškom mladim umetnicima u daljem usavršavanju Fondacija želi da doprinese i boljem predstavljanju Srbije u svetu. Fondacija je 2012. potpisala strateški ugovor o saradnji sa Školom za muzičke talente u Ćupriji. Cilj ove saradnje je da se školi, koja je jedinstvena institucija od posebnog značaja u Srbiji, pomogne u marketinškim aktivnostima, učešću na međunarodnim takmičenjima, organizaciji koncerata i internacionalnih turneja.

“Kraljevi frule” u Kombank dvorani 23. maja

– Mi smo grupa prijatelja koji dele ljubav prema klasičnoj muzici i umetnosti uopšte. Bavimo se različitim poslovima, ali nas spajaju zajedička interesovanja. Svi imamo isti cilj: da pomognemo mladim talentima da se usavrše, dobiju vidljivost i mogućnost da stvaraju u oblastima koje vole – predstavljaju se iz Fondacije Dobar Glas. – Vodimo se idejom da se vrednosti jednog društva ogledaju u kulturi i umetnosti. I to one vrste umetnosti koje su kod nas, čini nam se, pomalo marginalizovane i nedovoljno propraćene. Želja nam je da povratimo interesovanje šire publike, a naročito mladih osoba, za klasičnu muziku, balet, operu, slikarstvo i vajarstvo. Posvećeni smo tome da glavne vrednosti budu talenat, obrazovanje, rad i podrška.

Za svojih 10 godina postojanja, Fondacija je finansijski podržala školovanje, organizovanje koncerata, internacionalnih turneja i takmičenja za više od 100 muzičkih talenata.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde