Gabi, Bisera, Matija i Vasil priredili publici nostalgično muzičko uživanje

0
124

Jedna scena, četiri umetnika, dve generacije, iz dve povezane porodice.

Nostalgično muzičko uživanje u Kombank dvorani u petak uveče, 16. novembra, priredile su legende jugoslovenske pop scene Bisera Veletanlić i Gabi Novak, uz pratnju priznatih džez pijanista Vasila Hadžimanova i Matije Dedića. Publika je ovacijama ispratila učesnike sa scene. Koncert će imati i reprizu u subotu u 20h.

Gabi, Bisera, Matija i Vasil priredili publici nostalgično muzičko uživanje
Foto: Ivan Milutinović / Politika

Tražila se karta više za ovaj jedinstven muzički doživljaj i prisećanje na pesme Arsena Dedića, Kemala Montena, Đorđa Novkovića i drugih velikana jugoslovenske muzičke scene. Evergrin melodije, šlageri, šansone, pop numere, džez, fanki ritmovi… Sjajni glasovi i fantastično muziciranje na klaviru.

Vasil Hadžimanov na listi najboljih svetskih džezera

Gabi i Bisera su se upoznale na Opatijskom festivalu, sadamdesetih godina. I to u vreme kada su supruga Arsena Dedića i Biserina sestra Senka Veletanlić bile u drugom stanju.
– Beogradski koncerti svedeni su na glasove i klavirsku pratnju. I, zato što će biti ogoljene sa jedne strane od tog šušura i velikog zvuka, upravo je u tome lepota ovoga projekta da mi sami na sceni stvaramo i širimo svoje emocije – rekla je za RTS Gabi.

Gabi, Bisera, Matija i Vasil priredili publici nostalgično muzičko uživanje
Foto: Printskrin Instagram

– To je doživljaj samo za sladokusca. Moj život je publici manje-više nevažan… bitno je šta smo mi ostavili od muzike. Na predstojećim koncertima publika će pronaći sjajne kompozicije koje su nadživele nas same – dodala je Bisera. A, riznice obe umetnice pune su antologijskih pesama i interpretacija.

Promocija albuma “Live In Theater Akzent” Nenada Vasilića

Sledeće godine Gabi Novak planira da obeleži 60 godina rada i oprosti se od scene.
– Kad sam na sceni, to je meni provod. Gledam taj narod koji je tu, počnemo komunicirati, emocije se isprepleću… Tu je ta igra, to mene zanima – zaključila je Gabi.

E. A. / Izvor: RTS, Politika

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde