12. Festival srpskog filma fantastike: Gosti zvezde akcionog i horor filma

0
75

12. Festival srpskog filma fantastike: Gosti zvezde akcionog i horor filmaDvanaesto izdanje Festivala srpskog filma fantastike biće održano od 25. do 28. oktobra u Studentskom kulturnom centru.

Ovogodišnji FSFF, tvrde organizatori, predstavljaće pravi praznik za ljubitelje žanrovskog filma. Posetioci će imati priliku da pogledaju kvalitetne filmove, a organizovaće se i bogat prateći program. Osim toga, moći će da vide i upoznaju zanimljive ličnosti iz sveta sedme umetnosti, jer gosti će biti zvezde akcionog i horor filma.

Program 12. Festivala srpskog filma fantastike
Luka Boni i Marko Ristori
Luka Boni i Marko Ristori, Foto: Promo

Festival će ove godine ugostiti, između ostalih, reditelje Marka Ristorija i Luku Bonija, autorski dvojac iz Italije koji zajednički potpisuje nekoliko naslova (Eaters; 2011; Apocalipse Z; 2013; Zombie Massacre: Reich of the Dead; 2015; House of Evil; 2017). Njihovi filmovi predstavljaju produkcijski i estetski svedene horor filmove, koji se uglavnom oslanjaju na podžanr popularnog zombi filma, u okviru koga predstavljaju vodeće evropske autore. Oni pored režije potpisuju i scenario, produkciju, montažu i vizuelne efekte. Na FSFF-u održaće se ekskluzivna premijera filma “Kuća zla” koji su uradili Ristori i Boni.

Održana 5. Zombi šetnja beogradskim ulicama
Ala Safi
Ala Safi, Foto: Promo

Najveća zvezda ovogodišnjeg FSFF-e biće mladi francuski glumac, kaskader i producent Ala Safi. Ovaj svestrani umetnik je do sada odigrao preko 40 uloga, glumeći pored imena kao što su: Nikolas Kejdž, Tilda Svinton, Majkl Kiton, Vinsent Perez… Osim uloga u visokobudžetnim akcionim spektaklima (Outcast 2014; Doctor Strange 2016; American Assasin 2017), Safijeva specijalnost su borilački filmovi. U njima neretko radi i kao dubler. Svoje borilačko umeće ukrstio je tako sa Džekijem Čenom (Chinese Zodiac 2012) i Skotom Adkinsom (Incoming 2018). Pored navedenog, Safi predstavlja i jednog od najvećih poliglota među glumcima budući da se, pored francuskog, služi i engleski, arapskim, italijanskim, španskim i tai jezikom.

Završen 11 FSFF: Nagrada publike za „2116“, a žirija za film „Čuvar“

Ala SafiUlaz na festival je besplatan.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde