Porodica frontmena “Discipline kičme”: Koja je imao moždani udar

0
88

Povodom objavljivanja vesti o zdravstenom stanju Dušana Kojića Koje u pojedinim medijima, oglasila se porodica proslavljenog muzičara.

Porodica frontmena "Discipline kičme": Koja je imao moždani udar
Dušan Kojić Koja, Foto: Promo

Bas gitarista, pevač, kompozitor i vođa rok benda “Disciplina kičme” Dušan Kojić Koja (58) imao je moždani udar i nalazi se u bolnici u indukovanoj komi. Tim povodom porodica, bliski prijatelji i saradnici Kojića zahvaljuju se svima na pokazanoj brizi i mole za privatnost. Uputili su zvanično saopštenje:

DUŠAN KOJIĆ KOJA: “Disciplina” sa usnom harmonikom ima još štošta da odsvira

– Po dolasku u Veliku Britaniju Koja je osetio određene zdravstvene probleme. Engleski lekari su ustanovili da je u pitanju moždani udar, te mu je pravovremeno pružena specijalistička pomoć i čeka se da se oporavi. Uz vaše iskrene želje za oporavkom, još jednom apelujemo da je našem Koji i članovima njegove porodice u ovom trenutku najpotrebniji mir. O svemu ćemo vas pravovremeno obavestiti zvaničnim saopštenjem. Zahvaljujemo na brizi i razumevanju. Porodica Kojić – navedeno je u saopštenju.

Porodica frontmena "Discipline kičme": Koja je imao moždani udar
Foto: Mascom

Kako su pojedini mediji naveli, Koja je otišao u Englesku da poseti svoju sestru, kada je doživeo moždani udar. Hitno je hospitalizovan u jednoj tamošnjoj bolnici, a lekari su ga uveli u indukovanu komu, kako bi mozgu dali dovoljno vremena za oporavak. Inače, ova medicinski izazvana koma je namenjena posebno teškim bolesnicima, koji bi bez te terapije izgubili život.

Albumi iz londonske faze “Disciplin A Kitschme” prvi put na vinilu

Dušan Kojić Koja je na srpskoj muzičkoj sceni aktivan pune četiri decenije. Priključio se 1980. Milanu Mladenoviću u grupi “Limunovo drvo”, a kada su se uz bubnjara Ivicu Vdovića Vda ustalili kao trio, promenili su ime u “Šarlo Akrobata”. Bend je objavio jedini, ali kultni album “Bistriji ili tuplji čovek biva kad…”. Po raspadu “Šarla”, Koja krajem 1981. osniva “Disciplinu kičme”.

Koji želimo brz oporavak i povratak kući i svojim najbližima!

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde