FRKA#4: Festival romske kulture i aktivizma 27. decembra u “Amerikani”

0
90

Posetioce očekuje zanimljiv i autentičan program.

Četvrti Festival romske kulture i aktivizma, FRKA#4, biće održan 27. decembra u sali “Amerikana” Doma omladine. Program počinje od 18h održavanjem okruglog stola na temu dobrih praksi u zapošljavanju Roma i Romkinja.

Engleskinja „ukrala“ romski biser
FRKA#4: Festival romske kulture i aktivizma 27. decembra u "Amerikani"
Foto: Promo

Koncert počinje u 20h nastupom grupe “Kal”. Potom će publiku zabaviti orkestar “Gipsy Rhapsody”, koji predvodi Perica Vasić, violinista Narodnog orkestra RTS-a. Zajedno sa njima će Željko Vasić, Tanja Banjanin i Ivan Kurtić izvesti nekoliko numera na romskom jeziku.

DRAGAN RISTIĆ, grupa „KAL“: Koliko je Kusta pomogao Romima, toliko nam je i odmogao

Tokom celog koncerta VJ Jelena Rubil puštaće posebno montirane kratke filmove, fotografije i video poruke u kojima se pojavljuju Radmila Đurić, Ivan Bekjarev i druge ličnosti iz javnog života Srbije.

Organizator Festivala je Romski kulturni centar u saradnji sa Koordinacionim telom za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja Republike Srbije; Nemačkom razvojnom saradnjom koju sprovodi GIZ; Kancelarijom za ljudska i manjinska prava; Ministarstvom kulture i informisanja Republike Srbije; i Organizacijom za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora.

Pesma „Opa cupa“ peva se diljem sveta

Ulaznice za ovaj multimedijalni spektakl su besplatne, a zbog ograničenog broja mesta mogu se rezervisati do 25. decembra na frkafest@gmail.com

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde