Završena FRKA 2018: Za kraj “Hod” Dušana Ivanovića i filmovi polaznika

0
87

Letnju filmsku radionicu FRKA pokrenula je kompanija “Re-Kreativno DUD”. To je projekat u kojem polaznici uči o svim aspektima stvaranja filma, kao i razvoja filmske umetnosti i srodnih vidova stvaralaštva.

Završena FRKA 2018: Za kraj "Hod" Dušana Ivanovića i filmovi polaznika
Foto: Promo
Dušan Ivanović, Foto: Promo HOD
Dušan Ivanović, Foto: Promo

Treće izdanje Filmske radionice Kragujevac – FRKA 2018 završeno je 21. avgusta u Knjaževsko-srpskom teatru. Na završnoj svečanosti prikazan je i film “Hod” Dušana Ivanovića, diplomiranog snimatelja slike. Ovo ostvarenje, eksperimentalni kratkometražni film, predstavlja njegov doktorski rad.

Kreativna FRKA širi se ulicama Kragujevca

Posle toga su bile projekcije filmova ovogodišnjih polaznika FRKA-e koji su se oprobali u ulogama producenta, snimatelja zvuka, montažera, direktora fotografije, scenariste i reditelja. Nakon 20 dana teorijskih i praktičnih vežbi, usledila je svečana projekcija njihovih autorskih filmova. Publika koja je ispunila salu KST-a do poslednjeg mesta, gromkim aplauzima nagradila je ostvarenja: “101010”, “Komplet kafa”, “Mogu da objasnim”, “Leti, Fiki, leti” i “Frka oko jafe”. Ovi filmovi postavljeni su na zvanični kanal YouTube FRKA, a biće i deo pratećeg programa ovogodišnjeg Šumadijskog internacionalnog filmskog festivala (ŠIFF), koji se održava u decembru.

Rundek i „Ekipa“ održali sjajne svirke u Kragujevcu i Novom Sadu
Završena FRKA 2018: Za kraj "Hod" Dušana Ivanovića i filmovi polaznika
Foto: Promo

Letnju filmsku radionicu FRKA 2018 pohađali su filmofili iz Kragujevca, Gornjeg Milanovca, Jagodine i Ivanjice. U savladavanju veština neophodnih za pravljenje filmova, polaznicima su pomogli predavači: Gordan Matić; Dunja Petrović; Đurđija Radivojević; Dušan Ivanović; Nataša Pantić; Slobodan Mihajlović; Aleksandar Jeremić; i Vladan Vasiljević Điri.
– Do naredne FRKA-e gledajte, ali i stvarajte svoje filmove! Bitno je za početak imati ideju. Sve ostalo je FRKA! – poručili su organizatori.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde