Konkurs za sredjoškolce – buduće filmejkere

0
138

Konkurs za Školu dokumentarnog filma za srednjoškolce Free Zone Filmmaker School za školsku 2017/18. godinu otvoren je u okviru programa Slobodna Zona Junior.

škola dokumentovanog filma za srednješkolce Free Zone Filmmaker SchoolFree Zone Filmmaker School je škola namenjena srednjoškolcima sa područja Grada Beograda i okoline. Izabrani učenici će posle usvojenih teorijskih znanja i praktičnih vežbi, imati prilku i da snime svoj prvi film. Polaznici škole će uz pomoć stručnih mentora na čelu sa voditeljkom škole, koselektorkom filmskog festivala Slobodna zona i nagrađivanom filmskom montažerkom Jelenom Maksimović proći kroz sve faze stvaranja filma i steći znanja o pisanju scenarija, razvoju filmskog projekta, snimanju filma, montaži zvuka i slike.

Besplatan seminar Soft Skills Academy za studente u novembru u Novom Sadu

Predviđeno je da se predavanja i vežbe održavaju vikendima u periodu od novembra 2017. do aprila 2018. godine. A, u prostoru Kulturnog centra Reks u Beogradu. Škola počinje sa radom tokom 13. izdanja filmskog festivala Slobodna zona, prvog novembarskog vikenda.

Zainteresovani učenici srednjih škola potrebno je da pošalju motivaciono pismo sa kratkim objašnjenjem svoje ideje za film; kratku biografiju i kontakt podatke. Sve to na e-mail: slobodnazonajr@freezonebelgrade.org

Kad srpski đaci zapevaju „Pukni zoro“ na srpskom i grčkom

Filmmaker_logo wikimedia commors
Foto: Wikimedia Commors

Pohađanje Free Zone Filmmaker škole je besplatno; ali organizatori nisu u mogućnosti da pokriju troškove prevoza. Konkurs je otvoren do srede 25. oktobra. Izabrani kandidati će o svom učešću biti obavešteni najkasnije do ponedeljka 29. oktobra. Najbolji kratkomteražni filmski radovi polaznika druge po redu Free Zone Filmmaker škole imaće prilku da budu prikazani i na posebno organizovanoj projekciji na filmskom festivalu Slobodna zona 2018. godine.

Filmski festival Slobodna zona otvara dokumentarac o „Laibachu“

U prethodnih 13 godina postojanja programa Slobodna zona organizovana su tri kampa dokumentarnog filma za srednjoškolce, od kojih je jedan bio i regionalan. Najbolji polaznici ovih radionica snimili su filmove koji su prikazani na festivalima u regionu i u Evropi. A,  većina je i ovenčana brojnim festivalskim nagradama.

Projekat Free Zone Filmmaker School finasijski je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde