Nastavak online sezone: “Frankenštajn” u Filharmoniji

0
39

Nastavlja se onlajn sezona Beogradske filharmonije.

Nastavak online sezone: "Frankenštajn" u Filharmoniji

U okviru nje, na kanalu YouTube, biće predstavljena kompozicija “Frankenštajn”, autora HK Grubera. Domaća premijera ove kultne kompozicije bila je u okviru ciklusa “Pandemonijum” oktobra 2017. godine. Publika će imati priliku da u petak, 8. maja, od 20h pogleda ovaj nesvakidašnji nastup muzičara koji pored klasičnih instrumenta sviraju i na igračkama!

Ostani kod kuće – slušaj muziku: Beogradska filharmonija na internetu
HK Gruber u Filharmoniji
HK Gruber

Jedan od najangažovanijih austrijskih savremenih kompozitora, HK Gruber, nastupio je kao dirigent, solista i šansonijer. Predstavio je delo koje je sinteza pop i narodne muzike, kao i bogate tradicije bečkog kabarea. U ovom komadu, pored Frankenštajna, nižu se različiti junaci – Supermen, Džejms Bond, Đango, Robinzon Kruso, Betmen i Robin. A, filharmoničari njihovo “herojstvo” prikazuju i na trubicama, sirenama, pištaljkama, šmirglama, čegrtaljkama, klaviru-igračci, melodikama. Ovoj kompoziciji, zabavnoj i za slušanje i za gledanje, prethodi “Muzika preobraženja”, Kurta Švercika.

Beogradska filharmonija: Spoj muzike i drame
Frankenstajn u Filharmoniji
Filharmoničari će svirati i na igračkama

U okviru nedeljnog onlajn repertoara na društvenim mrežama i sajtu Beogradske filharmonije, objavljeno je novo izdanje bloga “Filharmoničar u izolaciji”, violinistkinje Tamare Živković. Možete ga pročitati OVDE.

Koncertmajstor Miroslav Pavlović je publici poklonio temu iz Betovenove “Romanse” koju je trebalo kao solista da odsvira sa orkestrom pod upravom dirigenta Hansa Grafa.

tamara živković violinistkinja foto marko djoković
Tamara Živković

Audio sreda predstavlja nastup Nemanje Stankovića i Dvoržakov Koncert za violončelo i orkestar. Sećanje četvrtkom odlazi u Muzej savremene umetnosti, kada je Filharmonija održala niz performansa prilikom otvaranja muzeja nakon dugačke pauze i renoviranja.

PR / Foto: Marko Đoković

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde