No Sleep Festival i u klubu 20/44: Francois X pušta stare jugoslovenske ploče

0
42

Dugo očekivani No Sleep Festival stiže iduće nedelje. Silovit program na nekoliko lokacija potvrđuje da od 15. do 18. novembra za festivalsku publiku u Beogradu neće biti spavanja!

No Sleep Festival i u klubu 20/44: Francois X pušta stare jugoslovenske ploče
Francois X , Foto: Facebook / Francois X

Nakon objavljenog programa za veliki Hangar i famozni klub Drugstore, sa imenima kao što su Fatboy Slim, Nina Kraviz, Lee Burridge, Cassius, DJ Tennis, Olof Dreijer, Aleksi Perälä, Dax J, Randomer… i brojni drugi, vreme je za program jednog od najboljih evropskih klubova prema pisanju prestižnog medija “The Guardian”, legendarnog 20/44. Program kreće već u petak popodne. Tada će jedna od vodećih francuskih techno zvezda Francois X, muzičkim ljubiteljima izvesti specijalni set pod nazivom “Francois X plays YUGO”. A, sa muzikom i pločama iz bivše Jugoslavije, koje je kupovao godinama unazad prilikom svojih poseta Srbiji.

Exit pokreće No Sleep Festival u Beogradu: Prvog dana Nina Kraviz i Dax J

No Sleep Festival i u klubu 20/44: Francois X pušta stare jugoslovenske pločePre njega, u kasnim popodnevnim časovima nastupiće čuveni Viktor Ranković. Ovaj beogradski muzički poznavalac je i osoba koja je zaslužna za prvi nastup Nine Kraviz ikada u Srbiji. Njegov nastup će označiti početak “dnevnih žurki”. Kada zakaže Shazam i ne može da prepozna neku izuzetno raritetnu numeru, Viktor će vam reći i naziv, ime autora, ali i godinu izdanja. Ponekad i tačan kataloški broj uz poneku anegdotu iz klupskog života čiji je kako svedok, tako i aktivni učesnik, ne samo kod nas, već širom planete. A sa njim dolazi i Schwabe. Još jedna ovdašnja muzička legenda i rezident kluba 20/44. On će vrteti sve do ponoći. Onda pult na “brodu” preuzimaju britanski DJ i eksperimentalni genijalac Black Merlin, kao i mlada DJ zvezda u usponu i vizuelna umetnica Agnes.

No Sleep Festival: Fatboy Slim pravi „Warehouse Rave“ u Luci Beograd
Black Merlin
Black Merlin, Foto: Facebook / Black Merlin

Narednog dana, u subotu 17. novembra, žurka u potpalublju broda 20/44 takođe kreće već od 17h. Pokreću je Saša Potežica PTŽC, Dušan Predojević Doo i dobro uigrani tandem Johana i Dušan Lilić. Biće to idealna uvertira za Philipa Berga, nemačkog producenta i DJ-a, poznatog po istančanom muzičkom ukusu. Ulaz za petak ili subotu u klubu 20/44, biće slobodan u periodu od 17h do ponoći. A, posle ponoći cena na ulazu biće 500 dinara. Svi koji imaju neku od festivalskih narukvica, moći da uđu slobodno u bilo koje doba, pod uslovom da kapacitet kluba nije prethodno skroz popunjen.

Exit 2019: Za samo 13 minuta planula trećina kapaciteta za „The Cure“

Pored spektakularnih žurki u Velikom Hangaru, te maratonskih žurki u klubovima Drugstore i 20/44, festivalsku publiku žurke očekuju i na drugim lokacijama. Među njima su i Mint, Mladost, Gadost, Gajba i Pržionica. Muzička konferencija sa panel diskusijama, biće održana u produkcijskom centru Marsh Open Space. Na dobro poznatoj adresi u Cetinjskoj 15 govoriće brojni festivalski izvođači. Na sve ove lokacije ulazi se uz neku od festivalskih narukvica. A, pod uslovom da kapacitet klubova nije prethodno popunjen, kada je dovoljno sačekati da izađe neko ko ide dalje na drugu festivalsku lokaciju.

Aktuelne cene ulaznica još samo ove nedelje!

I aktuelna serija ulaznica je pred rasprodajom usled velikog interesovanja koje vlada za No Sleep Festival. I to, kako kod nas, tako i u celom regionu, ali i među stranim posetiocima, koji uprkos očekivanjima već od prvog izdanja dolaze iz oko 30 zemalja sveta. Nova serija ulaznica po višoj ceni očekuje se već iza vikenda. Trenutne cene ulaznica za ceo No Sleep festival su 2.990 za standardnu, i 4.490 dinara za VIP narukvicu. Prodaju se na blagajnama prodajne mreže Gigstix.com širom Srbije i onlajn putem sajta Nosleepfestival.com.

Festivalske ulaznice biće menjane za narukvice koje omogućuju ulaz na sve žurke. A, koje će da se održavaju od četvrtka uveče do nedelje popodne, od 15. do 18. novembra, na više lokacija u Beogradu. Za one koji žele da idu na samo neku od ovih žurki, u prodaji su pojedinačne ulaznice. Cena je od 1.390 dinara za četvrtak, odnosno petak, do 1.190 dinara za subotu u Novom Hangaru.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde