Filmstreet počinje 9. juna projekcijom “Kose”

0
215

Nova sezona letnjeg bioskopa pod zvezdama u Beogradu počeće 9. juna i trajaće do 11. septembra. Publika će u tom periodu moći da pogleda 30 filmskih klasika i tri pozorišne predstave, potpuno bespatno.

Filmstreet 2017Sa dolaskom leta, u Beogradu počinje da radi i bioskop pod zvezdama, u parkovima, na ulici… Sedmu godinu za redom Udruzenje građana Nova Ideja, organizator manifestacije Filmstreet; trudi se da očuva duh srpske prestonice, da leto u njemu učini romantičnijim i da pruži priliku posetiocima manifestacije da pogledaju filmske dragulje, kao i pozorišne predstave.

Predstava „Sumnjivo lice“ na Filmstreetu

Veliko otvaranje Filmstreeta zakazano je za petak, 9. juna u Studentskom parku. Tada će od 20.30 h biti projekcija legendarnog filma “Kosa”. Inače, istoimeni mjuzikl je slavu stekao na Brodveju (a planetarne dimenzije dobio 1979. sa Formanovim filmom), “Kosa” se prvi put pojavila u oktobru 1967. u Teatru Jozefa Papa. Tako da ove godine proslavlja pola veka.

sa prošlogodišnje manifestacije filmstreet
Sa prošlogodišnje manifestacije, Foto: Facebook/ Filmstreet

Na više od deset lokacija, najlepših gradskih trgova, parkova i šetališta, posetioci kultnog letnjeg bioskopa biće u prilici da uživaju u klasicima svetske kinematografije, ali i u već tradicionalnom teatru pod zvezdama. Studentski park, Kalemegdan, Tašmajdan, Savsko šetalište, Cvetni trg, Zemunski kej i ostale lokacije u periodu od 9. juna do 11. septembra ugostiće popularna ostvarenja “Dobri momci”, “Mistična reka”, “Gospodar i zapovednik”…

Predstava „Teško je reći zbogom“ na Filmstreetu

Kao i svake godine, omaž domaćoj kinematrogafiji biće predstavljen kroz “Skupljače perja”, jedan od najboljih filmova dvadesetog veka koji je svečano prikazan i na ovogodišnjem festivalu u Kanu.

filmstreet2016
Iz godine u godinu raste zaintersovanost publike za Filmstreet, Foto: Facebook/Filmstreet

Iz godine u godinu interesovanje publike raste za ovu letnju manifestaciju pod vedrim nebom. Tome u prilog govori i činjenica da je do sada skoro 150.000 posetilaca uživalo u preko 300 filmskih ostvarenja sa svih kontinenata i meridijana.

Veliku zahvalnost za podršku projektu Filmstreet duguje svojim dugogodišnjim partnerima – Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država; Gradu Beogradu; Ministarstvu omladine i sporta; Opštini Stari grad; agenciji Red Communication; kao i kompanijama Bambi i Unilever bez čije podrške Filmstreet ne bi postao jedan od najpopularnijih beogradskih manifestacija.

Leto na Zvezdari: Bioskop pod vedrim nebom

– Pozovite simpatiju, komšinicu, prijatelja, koleginicu, druga sa treninga… Na druženje na travi, na ćebetu, ponesite kokice; jer još jedno Filmstreet leto počinje 9. juna, tradicionalno u Studentskom parku, sa početkom u 20,30 h! Ovog leta Filmstreet otvaramo čuvenim mjuziklom “Kosa” koji ove godine slavi svoj jubilej! Kao i uvek spremili smo iznenađenje za otvaranje, ali budite strpljivi… – uputio je poziv publici Filmstreet na svoj Facebook stranici.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde