“Film za djecu i odrasle”: Dokumentarac o bendu “Dubioza kolektiv”, premijera u Sarajevu

0
264

Dokumentarac “Film za djecu i odrasle” o bosanskohercegovačkoj grupi “Dubioza kolektiv”, u režiji Midhata Mujkića, premijerno će biti prikazan 8. novembra u sarajevskom Mikser Houseu.

Dubioza kolektiv, koncert u Sofiji X 2017
Sa koncerta u Sofiji, Foto: Rock The Night

A, već narednog dana, 9. novembra, zakazana je projekcija dokumentarnog filma u Atelier Theateru u Beču.
– Jesen je doba godine u kojem ptice selice kreću na jug, u kojem nane melju paprike za ajvar, a bend “Dubioza kolektiv” počinje sa snimanjem još jednog albuma – glasi najava za dokumentarac.

„Dubioza kolektiv“ objavila spot za pesmu „Himna generacije“

Dubioza kolektiv, koncert u Sofiji X 2017
Sa koncerta u Sofiji, Foto: Rock The Night

Film prati snimanje novog albuma “Dubioza kolektiva” i kombinuje dokumentarne snimke rada u studiju sa biografskim materijalom.
– U filmu smo želeli da pokažemo kako bend funkcioniše i kako je kompletan sistem našeg rada baziran na principu “uradi sam” – izjavili su članovi benda.

„Dubioza kolektiv“ u pesmi „Pionirska“ poručuju: „Pošaljimo mlade u dijasporu da rade“

Režiju filma potpisuje Midhat Mujkić, montažer, fotograf i režiser sa 25 godina iskustva u struci. Radio je na filmovima “10 minuta” i “Belvedere” Ahmeda Imamovića; “Sevdah za Karima” Jasmina Durakovića; kao i na filmovima Pjera Žalice i Srđana Vuletića.

U Sarajevu otvoren Mikser House – Kuća za sve naše ljude

Dubioza kolektiv, koncert u Sofiji X 2017
Sa koncerta u Sofiji, Foto: Rock The Night

Ulaz na projekciju filma u Mikser House je besplatan. Muzičari su na originalan način pozvali posetioce preko društvenih mreža.

„Dubioza kolektiv“ snimila nezavršenu pesmu Dina Dvornika „Treba mi zraka“

– Ulaz je besplatan, dovoljno je da potvrdite da dolazite na ovom eventu. Možete pozvati i prijateljicu/prijatelja koji nemaju Facebook da dođu na projekciju. Oni koji dođu ranije i zauzmu sedeće mesto će imati zagarantovano sedenje, za one koji kasne možemo garantovati ulaz i stajaće mesto. Nakon film biće after party uz Diskobajagi DJ/VJ dvojac.

Vegani i vegetarijanci na Demofestu

Dubioza kolektiv, koncert u Sofiji X 2017
Sa koncerta u Sofiji, Foto: Rock The Night

A, “Dubioza kolektiv” je proteklog vikenda održala koncert u prepunoj Areni Armeec u Sofiji, i u rasprodatom klubu “Babylon” u Istanbulu. Ova dva nastupa predstavljaju početak koncertne turneje, na kojoj će promovisati novi album “Pjesmice za djecu i odrasle”. Album izlazi 13. novembra za izdavačku kuću Menart. A, kao i obično, biće dostupan za besplatan download sa oficijelne web stranice www.dubioza.org

Ovako je bilona koncertu u Sofiji:

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde