Film “Okupirani bioskop” u Dvorani Kulturnog centra od 15. do 23. maja

0
47

Posle Beldocsa, film “Okupirani bioskop” beogradska publika moći će da pogleda od 15. do 23. maja u Dvorani Kulturnog centra

Na upravo završenom filmskom festivalu Beldocs film Senke Domanović “Okupirani bioskop” osvojio je posebno priznanje direktora festivala. Nagrađen je za vanredno uspešan sinematografski narativni izraz u potrazi za uređenim društvom i napretkom srpske kinematografije.

11. Beldocs: 98 filmova u 14 programa u 10 bioskopskih sala

Film rediteljke Senke Domanović prati mlade aktiviste i događaje oko okupacije bioskopa “Zvezda”. Na Beldoscsu je prikazan na zatvaranju festivala, gde je oduševio brojne posetioce na premijeri. Posle ovoga će svoj bioskopski život nastaviti u Dvorani Kulturnog centra. Autorski tim na čelu sa Senkom Domanović dolažiće prvih pet dana prikazivanja kako bi se družili sa publikom posle projekcije.

Senka Domanović
Senka Domanović, Foto: Promo

– Izuzetno mi je drago da je Mladen Vusurović, direktor festivala, prepoznao polemičku vrednost filma i da je odlučio da “Okupiranom bioskopu” dodeli specijalno priznanje. Hvala mu na tome. U ovogodišnjem domaćem takmičarskom programu su se našli sjajni filmovi raznolikih poetika, tematski vrlo uzbudljivi. Čast mi je da sam se našla u takvom društvu – rekla je Domanovića po osvajanju nagrade.

Američki reditelj Ejbel Ferara održao koncert u Beogradu

Rediteljka filma dodaje da film govori o jednoj krizi uopšte – egzistencijalnoj i idejnoj; o mogućnosti i nemogućnosti da se uopšte artikulišu politički pokreti danas; o tome dokle mogu da dobace takve akcije; šta suštinski mogu da promene…
PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde