Film “Kozje uši” od 25. aprila u bioskopima

0
279

Glavnu ulogu u filmu tumači Gorica Popović. Ova dirljiva priča prati borbu jedne bake sa surovom današnjicom i svim pritiscima društva u kojem živimo.

Film "Kozje uši" od 25. aprila u bioskopima

Igrani film “Kozje uši” reditelja Marka Kostića, nastao je po istoimenom romanu Vladislave Vojnović. Publika će imati priliku da ga vidi 25. aprila na svečanoj premijeri u Sava Centru u 20.30h. Narednog dana film će biti prikazan u novosadskom bioskopu “Arena Cineplex”, a od 27. aprila naći će se na repertoaru svih većih bioskopa širom zemlje.

GORICA POPOVIĆ: Preko Fejsbuka dobila ulogu

Ova uzbudljiva priča govori o borbi za opstanak. Glavnu junakinju baba Stojanku, koju je živopisno dočarala Gorica Popović, život je vratio iz grada u rodno selo. U svojim šezdesetim godinama, u južnom Banatu odgaja unuke, četrnaestogodišnju Sofiju i osmogodišnjeg Stevana, čiji su roditelji otišli u inostranstvo trbuhom za kruhom. Sa ćerkom koja je u Americi, baba godinama nema kontakt i pati zbog toga. Iako rođena na selu, Stojanka se ne uklapa u tipičan seoski milje. Njen karakter u sudaru sa sredinom u kojoj živi dati mnogo povoda za smeh.

Glavna junakinja pokušava da preživi kako zna i ume, boreći se sa brojnim problemima. Sin i snaja ne šalju pare, retko se i javljaju, ali Stojanka ipak nastoji da unucima izađe u susret. Kroz niz tragikomičnih situacija pokušava da im kupi nove patike i željeni bicikl, da popravi krov na kući koji prokišnjava, zaradi gledajući u šolju, nameštajući iščašene ruke i noge, ostavljajući zamke za zečeve u šumi…

Nove poštanske marke sa likovima glumačkih velikana

U filmu, kao i romanu, svoje mesto naći će i Stojankina neprežaljena ljubav iz mladosti, pa seoski sveštenik, lovac, odbegla deca, ali i “Bitlsi”, jer od čoveka sa kojim je ostala trudna, baba kao uspomenu, ima samo jednu polomljenu singl ploču.

MILICA MILŠA: Mršavica u „kavezu“

Uz Goricu Popović, zapažene uloge ostvarili su Slobodan Ćustić, Milica Spasojević, Nikola Kojo, Sergej Trifunović, Goran Radaković, Branislav Trifunović, Anđelka Prpić, Ivan Mihailović, Tomislav Trifunović i drugi. Scenario potpisuje autorka romana Vladislava Vojnović, koja je ujedno i producent ovog ostvarenja uz direktora fotografije Miloša Spasojevića. Scenograf filma je Dejan Anđelković, kostimograf Boris Čakširan, autor muzike Aleksandar Habić, montaža Almir Kenović i Petar Jakonić.

D. D.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde