Film “Kozje uši” od 25. aprila u bioskopima

0
239

Glavnu ulogu u ovoj dirljivoj priči tumači Gorica Popović.

Igrani film “Kozje uši” reditelja Marka Kostića, nastao je po istoimenom romanu Vladislave Vojnović. Publika će imati priliku da ga vidi 25. aprila na svečanoj premijeri u Sava Centru u 20.30 sati. Narednog dana film će biti prikazan u novosadskom bioskopu “Arena Cineplex”, a od 27.04. naći će se na repertoaru svih većih bioskopa širom zemlje.

GORICA POPOVIĆ: Preko Fejsbuka dobila ulogu

Kozje uši
Milica Spasojević i Gorica Popović

Ova uzbudljiva priča govori o borbi za opstanak. Glavnu junakinju baba Stojanku, koju je živopisno dočarala Gorica Popović, život je vratio iz grada u rodno selo. U svojim šezdesetim godinama, u južnom Banatu odgaja unuke, četrnaestogodišnju Sofiju i osmogodišnjeg Stevana, čiji su roditelji otišli u inostranstvo trbuhom za kruhom. Sa ćerkom koja je u Americi, baba godinama nema kontakt i pati zbog toga. Iako rođena na selu, Stojanka se ne uklapa u tipičan seoski milje. Njen karakter u sudaru sa sredinom u kojoj živi dati mnogo povoda za smeh.

Glavna junakinja pokušava da preživi kako zna i ume, boreći se sa brojnim problemima. Sin i snaja ne šalju pare, retko se i javljaju, ali Stojanka ipak nastoji da unucima izađe u susret. Kroz niz tragikomičnih situacija pokušava da im kupi nove patike i željeni bicikl, da popravi krov na kući koji prokišnjava, zaradi gledajući u šolju, nameštajući iščašene ruke i noge, ostavljajući zamke za zečeve u šumi…

Nove poštanske marke sa likovima glumačkih velikana

Ova dirljiva priča prati borbu jedne bake sa surovom današnjicom i svim pritiscima društva u kojem živimo.
Nikola Kojo i Gorica Popović na setu Film Kozje uši
Nikola Kojo i Gorica Popović

U filmu, kao i romanu, svoje mesto naći će i Stojankina neprežaljena ljubav iz mladosti, pa seoski sveštenik, lovac, odbegla deca, ali i “Bitlsi”, jer od čoveka sa kojim je ostala trudna, baba kao uspomenu, ima samo jednu polomljenu singl ploču.

MILICA MILŠA: Mršavica u „kavezu“

Uz Goricu Popović, zapažene uloge ostvarili su Slobodan Ćustić, Milica Spasojević, Nikola Kojo, Sergej Trifunović, Goran Radaković, Branislav Trifunović, Anđelka Prpić, Ivan Mihailović, Tomislav Trifunović i drugi. Scenario potpisuje autorka romana Vladislava Vojnović, koja je ujedno i producent ovog ostvarenja uz direktora fotografije Miloša Spasojevića. Scenograf filma je Dejan Anđelković, kostimograf Boris Čakširan, autor muzike Aleksandar Habić, montaža Almir Kenović i Petar Jakonić.

D. D.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde