Rusko–srpski film i mini serija “Hotel Beograd” pri kraju snimanja u Beogradu

0
402

Brojna ekipa ruskih i srpskih filmskih radnika u srpskoj prestonici snima romantičnu komediju. Miloš Biković tumači lik Pavla, koji je polu-Srbin, polu-Rus.

Miloš Biković i Dijana Požarska, Foto: Instagram / Miloš Biković

Rusko-srpski film i mini serija “Hotel Beograd” snima se u Beogradu. Jedna od lokacija na kojoj su postavljene scene je i Stari dvor. Član Gradskog veća Dragomir Petronijević razgovarao je sa glumcem i producentom Milošem Bikovićem o snimanju ovog projekta, koji ima veliki značaj za srpsku prestonicu. Petronijević je istakao da je projetak veoma značajan za glavni grad, jer pruža drugačiji način promocije prestonice.

Snima se: Romantična rusko-srpska komedija “Hotel Beograd”

– Hvala Bikoviću na ideji da ovako nešto napravi u našem gradu i da Beograd i Srbiju promoviše kroz umetnost. Beograd će biti prikazan onakav kakav jeste – jedan od najlepših i najzanimljivijih gradova u ovom delu Evrope. Gledaoci će moći da vide da je Beograd bezbedan grad, s bogatim kulturnm nasleđem, sa posebnom magijom i lepim provodom, jer znamo da je naš glavni grad jednistven po tome što je budan 24 sata! – naveo je on.

Vladimir Putin odlikovao Miloša Bikovića “Medaljom Puškina”

Govoreći o turističkom potencijalu Beograda i onome šta će se dobiti promocijom kroz ovaj film i mini seriju, Petronijević je rekao da turistička ponuda raste.
– Porast turista od 20 odsto je dobar, ali može još bolje. Sada nam iz Ruske federacije dolazi 64.000 gostiju, a nešto manje od 100.000 sa ruskog govornog područja, tako da sa ovim načinom uspećemo da im približimo naš grad i taj broj povećamo. Siguran sam da nam film neće doneti turiste samo iz Rusije, već iz svih delova sveta. Jer, ovu fanšizu prati milionska publika širom sveta – objasnio je član Gradskog veća.

BDP: Miloš Biković stalni član ansambla teatra na Krstu

Biković je rekao da je film ušao u završnu fazu snimanja. Može se očekivati krajem sledeće godine u bioskopima.
– Franšizu, koja ima armiju svojih obožavalaca ne samo u Rusiji i zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza, već širom sveta u čak 20 država, uspeli smo da dovedemo i u Beograd. Tako da ono što već postoji, a to je poznata ruska serija “Kuhinja”, sa nastavcima serija “Hotel Eleon” i “Hotel Grand”, dobija nastavak “Hotel Beograd” – rekao je glumac.

On je dodao da je projekat rusko-srpski ne samo idejno i finansijski, nego i u podeli uloga. Naglasio je da je glavna njegova ideja i želja bila da ruska franšiza dođe u Beograd da bi promovisala veliki potencijal Srbije.
– Snimamo ruski film koji se dešava u Srbiji i Beogradu i lokacija ima glavni kontekst i ulogu. Ruskim glumcima se Beograd veoma dopada. Svi žele posle prvog dolaska da se vrate i ponovo ga posete – rekao je on.

12. LIFFE: Biković otvorio festival, Dikliću uručena Nagrada “Živojin Žika Pavlović”
Rusko–srpski film i mini serija "Hotel Beograd" pri kraju snimanja u Beogradu
Srđan Žika Todorović i Miloš Biković. Foto: Instagram / Miloš Biković

Film, a zatim i mini serija od tri epizode koja će biti napravljena naknadno, snima se na više lokacija u Beogradu. Stari dvor je jedna od njih i u njemu su do sada snimane scene sa scenografijom recepcije i restorana “Hotela Beograd”. Osim Bikovića u “Hotelu Beograd” glavnu uloge tumači Dijana Požarska, a tu su i srpski glumci Jelisaveta Orašanin, Ljubivoje Bandović, Miodrag Radonjić, Srđan Žika Todorović… Podsećamo, kako je ranije najavljeno, snimanje bi trebalo da bude završeno krajem oktobra, a sledeće godine se očekuje premijera u bioskopu i prikazivanje na kanalu Superstar TV.

E. A. / Izvor: Beoinfo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde