Film “Ekipa” videlo 30.000 gledalaca, slede projekcije na Kosovu, u Beču…

0
97
Film "Ekipa" videlo 30.000 gledalaca, slede projekcije na Kosovu, Crnoj Gori, Austriji i Švajcarskoj
Slede projekcije na Kosovu, Austriji, Švajcarskoj

Krimi komediju o srpskom fudbalu i rivalitetu između Partizana i Crvene zvezde, po scenariju Radeta Ćosića, koji igra i glavnu ulogu, režirao je Marko Sopić.

Film “Ekipa” videlo je, nakon samo sedam dana prikazivanja, 30.000 gledalaca! Ovo ostvarenje je do sada imala prilike da vidi publika u Beogradu; Novom Sadu; Nišu; Kragujevcu; Zrenjaninu; Pančevu; Kraljevu; Užicu; Subotici; Somboru; Čačku; Jagodini; Pirotu… i mnogim drugim gradovima u Srbiji.

A, uskoro film stiže i u mesta na Kosovu (Zubin potok; Štrpce; Zvečan; Silovo; Gračanica; Ranilug; Donja Gušterica; Goraždevac; Osojane; Prilužje; Velika Hoča; Koretište; Leposavić). Takođe, film će od 7. novembra početi da se prikazuje i u Crnoj Gori, a zatim slede projekcije u Beču, kao i po celoj Švajcarskoj.

Premijera filma “Ekipa” 23. oktobra, stigao drugi trejler
Film "Ekipa" videlo 30.000 gledalaca, slede projekcije na Kosovu, Crnoj Gori, Austriji i Švajcarskoj
Rade Ćosić i Ljubomir Bandović, Foto: Promo

Film je već počeo da dobija i pozitivne kritike. U njima se tvrdi da po više osnova predstavlja prijatno iznenađenje, i da, iako je reč o komercijalnom filmu, “dosta brzo očita i upadljivu autorsku osobenost i pristup koji vidno prevazilazi uske okvire zanatske svrsishodnosti“. Film je dobio i pohvalu da definitivno predstavlja primer ovdašnjeg zdravog poimanja onoga što bi repertoarski/komercijalni film mogao i trebalo da bude.

Snima se: Mistični triler “Ključ” Marka Sopića
Film "Ekipa" videlo 30.000 gledalaca, slede projekcije na Kosovu, Crnoj Gori, Austriji i Švajcarskoj
Dragan Gagi Jovanović i Srđan Žika Todorović, Foto: Promo

Podsetimo, u centru filmske priče se nalazi as Partizana, fudbaler Zdravko Stevanović, kojeg glumi Rade Ćosić. Motiv za nastanak ove priče Ćosić je pronašao u velikoj ljubavi prema fudbalu, a i sam je trenirao fudbal u Partizanu.
Nakon derbija, Zdravko, Klupa (Andrija Milošević) njegov brat od tetke, ujedno navijač Zvezde, i Stefke (Lazar Đukić) dobar drug iz detinjstva, nailaze na Italijanku (Ivana Dudić), ženu svačijeg života. Posle jedne lude večeri, oni odlaze da vrate dug Skaretu lovatoru (Dragan Gagi Jovanović). On već godinama pokušava da potpiše ugovor sa Zdravkom. Pošto Zdravko odbija saradnju, to ekipi drugara stvara velike probleme, jer moraju brzo da nađu pare kako bi se oslobodili čuvenog prevaranta Dekija BMW-a (Miloš Timotijević)…

SNIMA SE: Novi film Srđana Dragojevića “Nebesa” priča o čudima

U filmu osim pomenutih glumaca igraju i Ljubomir Bandović; Srđan Žika Todorović; Sergej Trifunović; Nikola Ristanovski; Ljiljana Stjepanović; Anđela Jovanović… tu i fudbalske legende Partizana, Saša Ilić; Dragan Ćirić; Đorđe Pantić; Ivan Tomić; kao i bivši igrač Crvene zvezde Perica Ognjenović; reper Đus…

“Ekipa” je svojom komičnom pričom o srpskom fudbalsko-mafijaškom svetu očigledno pronašao put do gledalaca u Srbiji.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde