Film “Dovlatov” od 28. aprila u Kombank dvorani

0
91

dovlatovFilm “Dovlatov” je u Srbiji premijerno prikazan na 46. Festu.

Rusko-poljsko-srpska koprodukcija, film “Dovlatov”, naći će se na repertoaru Kombank dvorane od 28. aprila do 2. maja. Ovo ostvarenje prikazuje šest dana života briljantnog, ironičnog pisca koji vidi daleko preko krutih granica Sovjetskog Saveza sedamdesetih godina.

MILAN MARIĆ: Odrastao sam igrajući Dovlatova

Radnja filma je smeštena u Lenjingradu (Sankt Peterburgu), novembra 1971. Zvanični mediji redovno odbijaju ironične tekstove pisca Sergeja Dovlatova, jer njegov pogled na stvari i ljude nije poželjan. I njegove kolege imaju slične probleme, među njima i Josif Brodski, koji beži iz zemlje. Sergej odlučuje da ostane i vodi normalan život sa surpugom i ćerkom. Želi da piše o otkrivanju realnosti: životu radnika na brodogradilištu ili telima tridesetoro dece ubijenih za vreme Drugog svetskog rata koja su otkrivena prilikom izgradnje metroa.

Prvomajski koncert Ramba Amadeusa u Kombank dvorani
dovlatov
Iz filma “Dovlatov”

Ulogu glavnog lika, Dovlatova, igra srpski glumac Milan Marić. Inače, film je prikazan u glavnom takmičarskom programu ovogodišnjeg Berlinskog filmskog festivala. Tada je naišao na pozitivne ocene filmske kritike. U samo prva četiri dana ostvarenje reditelja Alekseja Germana, u bioskope u Rusiji privukao je više od 300.000 gledalaca!

Premijera filma „Izvan granica realnosti“ sa Bikovićem i Banderasom 2. maja u Kombank dvorani
dovlatov
Iz filma “Dovlatov”

Marić je Dovlatova opisao kao film o odlukama, o hrabrosti, o mogućnostima i nemogućnostima, o borbi etike i realnosti, o ljubavi, o slobodi, te o jednom specifičnom čoveku u specifičnom vremenu, o principima i o neodustajanju.

Nikola Rokvić specijalni gost na koncertu Olivere Katarine

Limitirano prikazivanje filma “Dovlatov” u Kombank dvorani (renoviranoj Dvorani Doma sindikata) počinje 28. aprila, dan nakon svečanog otvaranja.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde